Vágólapra másolva!
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a várakozásoknak megfelelően kihagyta első, 30 fős keretéből David Beckhamet, így a középpályásnak várnia kell 100. fellépésére a nemzeti együttesben. Az olasz szakember jövő szerdán, a Svájc elleni barátságos mérkőzésen debütál a háromoroszlánosok élén.

Capello korábban többször kinyilvánította, hogy most azért nem kívánja beválogatni a Los Angeles Galaxyben játszó Beckhamet, mert az amerikai bajnokság jelenleg szünetel, azaz november vége óta nem játszott tétmérkőzést, így nincs megfelelő fizikai állapotban.

A tréner ugyanakkor nem zárta be végleg a kaput a játékos előtt, ugyanis hangsúlyozta: ha megfelelő formába lendül, akkor mindenképpen számít rá a 2010-es vb-selejtezők alkalmával.

Az edző és a futballista jól ismerik egymást, hiszen már dolgoztak együtt a Real Madridnál, de ott is volt egy időszak, amikor Capello mellőzte Beckhamet, ugyanis a klasszis már idény közben aláírt jelenlegi csapatához.

Az amerikai bajnokság szünetében a szigetországi sztár az Arsenallal edz, hogy formában tartsa magát. Ő lehet az ötödik angol futballista, aki eléri a 100. válogatottságot: Peter Shilton 125-ször, Bobby Moore 108-szor, Bobby Charlton 106-szor, Billy Wright pedig 105-ször ölthette magára a címeres mezt.

Capello kerete:
kapusok: Carson (Aston Villa), James (Portsmouth), Kirkland (Wigan)
védők: Bridge (Chelsea), Brown (Manchester United), A. Cole (Chelsea), C. Davies (Aston Villa), Ferdinand (Manchester United) G. Johnson (Portsmouth), King (Tottenham), Lescott (Everton), Richards (Manchester City), Shorey (Reading), Upson (West Ham), Woodgate (Tottenham)
középpályások: Barry (Aston Villa), Bentley (Blackburn), Carrick (Manchester United), J. Cole (Chelsea), Downing (Middlesbrough), Gerrard (Liverpool), Hargreaves (Manchester United), Jenas (Tottenham), Wright-Phillips (Chelsea), Young (Aston Villa)
csatárok: Agbonlahor (Aston Villa), Crouch (Liverpool), Heskey (Wigan), Owen (Newcastle), Rooney (Manchester United).