Vágólapra másolva!
Az ünnepek alatt nem csak Angliában és Skóciában pattogott a labda: a múlt héten bajnoki fordulót rendeztek Hollandiában és Görögországban is. Az év utolsó álomcsapata így értelemszerűen ebből a négy pontvadászatból állt össze, bár a prímet természetesen a Premier League viszi.

Kapus:

Antoniosz Nikopolidisz (görög, Olimpiakosz): A helléneknél sincsen téli szünet, és a két ünnep között bajnoki fordulót rendeztek, a címvédő Olimpiakosz a Xanthit fogadta. A pireusziak alaposan megszenvedtek a három pontért, és kapusuk bravúrjai nélkül nem is nyertek volna, Nikopolidisz ugyanis a hajrában kivédte Jorgosz Barkoglu tizenegyesét.

Hátvédek:

Grétar Rafin Steinsson (izlandi, AZ Alkmaar): Louis van Gaal együttesének ebben a szezonban nem megy olyan jól, mint az utóbbi években, így aztán a Heracles Almelo elleni győzelem nagyon fontos volt a csapatnak. A három pontot végül az izlandi jobbhátvéd, Steinsson biztosította be győztes találatával.

Matthew Upson (angol, West Ham United): A londoni egyesület a karácsonyi fordulóban hazai pályán csak egy 1-1-es döntetlenre volt képes a Reading FC ellen, de a két ünnep között nagy meglepetésre 2-1-re legyőzte a Manchester Unitedet. A Vörös Ördögök ellen a középhátvéd Upson gólt fejelt, és védőfeladatát is szinte hibátlanul látta el.

Roger Johnson (angol, Cardiff City): Az angol másodosztályban szereplő walesi gárda a múlt heti két mérkőzésen négy pontot szerzett, pedig mindkétszer vendégként lépett pályára. A csapat középhátvédje, Johnson mind a Watford FC, mind a Preston North End ellen betalált, vagyis alaposan hozzájárult a jó szerepléshez.

Richard Stearman (angol, Leicester City): Fülöp Márton együttese is jól zárta az évet, hiszen két mérkőzésen négy pontot szerzett az angol másodosztályban. Az Ipswich Town ellen 2-0-ra nyert a csapat, és az első találatot a balhátvéd Stearman szerezte, aki pár nappal később a Charlton Athletic ellen gólpasszal járult hozzá a pontszerzéshez.

Középpályások:

Shaun Maloney (skót, Aston Villa): A birminghami gárda nem akármilyen mérkőzést játszott a "Boxing Day"-en a Chelsea FC-vel, hiszen a végeredmény 4-4-es döntetlen lett. A csapat középpályása, Maloney kétszer is eredményes volt a találkozón, és pár nappal később a Wigan Athletic ellen is remekül futballozott.

Stein Huysegems (belga, FC Twente): Az enschedei együttes a karácsonyi fordulóban idegenben szerzett pontot az Ajax Amsterdam ellen, köszönhetően részben Huysegemsnek, aki a szünetben állt be, és gólt is szerzett. Nem csoda, hogy három nappal később már a kezdők között szerepelt a De Graafschap ellen, és akkor is eredményes volt.

Rasmus Lindgren (svéd, FC Groningen): Az ünnepek alatt megrendezett két holland fordulóból az FC Groningen a lehető legjobban jött ki, hiszen mind a két mérkőzését megnyerte. A PSV Eindhoven elleni bravúrgyőzelemből Lindgren góllal és gólpasszal vette ki a részét, és a Sparta Rotterdam ellen is adott egy asszisztot.

Steed Malbranque (francia, Tottenham Hotspur): A Spurs két gólzáporos diadallal ünnepelte a karácsonyt. A londoniak két mérkőzésen 11 gólt értek el, és bár Malbranque csak a második találkozón, a Reading FC ellen volt eredményes, de mind a két összecsapáson ellenállhatatlanul futballozott.

Csatárok:

Dimitar Berbatov (bolgár, Tottenham Hotspur): A csatár szintén csak az egyik Spurs-diadalból vette ki góllal a részét, viszont nem aprózta el a dolgot. A Reading FC ellen ugyanis mesternégyest ért el, és sokáig egymaga tartotta a lelket az együttesben, amely végül a vezérletével begyűjtötte a három pontot.

Roque Santa Cruz (paraguayi, Blackburn Rovers): A dél-amerikai támadónak maximálisan bejött a nyári klubváltás, hiszen a Blackburn színeiben rendszeresen játéklehetőséghez jut, ráadásul rendkívül eredményes. A múlt héten például két meccsen háromszor talált be: a Manchester City ellen duplázott, és a Derby County ellen is betalált.

www.infosport-focivilag.hu