Vágólapra másolva!
Az éllovas Manchester United hiába vezetett 1-0-ra, végül kikapott a West Ham United otthonában, az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. "Teniszeredmény" született a Tottenham Hotspur-Reading összecsapáson, miután a hazaiak 6-4-re verték a vendégeket. Dimitar Berbatov egymaga négy góllal járult hozzá csapata sikeréhez. Nehezen nyert a Chelsea, amely az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet a Newcastle ellen, az Arsenal pedig gyenge első félidő után feltámadt az Everton otthonában.

A West Ham az előző idényben oda-vissza legyőzte a Manchester Unitedet, a londoniak az utolsó fordulóban annak a Carlos Téveznek a góljával harcolták ki a bennmaradást az Old Traffordon, aki jelenleg már a Vörös Ördögöket erősíti, és akit nagy szeretettel fogadott az Upton Park népe.

A Kalapácsosok úgy kezdték a meccset, mintha az életük múlna rajta, már a 30. másodpercben nagyot kellett mentenie Evrának az érkező Solano elől. A 8. percben már egészen közel járt a gólszerzéshez a hazai alakulat, Carlton Cole passza Mullinst találta lesgyanús helyzetben, az asszisztens nem jelzett, de Mullins a lécet találta el, a kipattanót pedig Noble az üres kapu fölé emelte.

Az első negyedóra végén Cristiano Ronaldo büntette meg a West Hamet a kihagyott helyzet miatt, Giggs lódult meg a bal oldalon, a portugál szélső pedig a jobbösszekötő helyéről nagy sprintbe kezdett, és a walesi csapattárs mértani pontosságú beívelése után hat méterről a kapu jobb oldalába bólintott.

Jó sokáig kellett várni, mire összekapart egy helyzetet a West Ham a bekapott gól után, Solano emelt kapura 25 méterről, de a Van der Sart helyettesítő Kuszczak kipaskolta a labdát a léc alól.

A második félidőben ismét erőteljesen kezdett a londoni gárda, de az egykori MU-játékos, Spector kezezése úgy tűnt, megpecsételi a hazaiak sorsát. Ám Cristiano Ronaldo olyan tett, amit ritkán látni tőle: vagy fél méterrel a jobb kapufa mellé lőtte a tizenegyest.

A futball örök Murphy-törvénye pedig ismét működésbe lépett, a csereként beállt Anton Ferdinand - a MU-védő, Rio öccse - ugyanis Noble szöglete után túlugrotta Fletchert, és a hálóba bólintott a 77. percben. Az egyenlítéstől szárnyakat kapott a West Ham, öt perccel Ferdinand gólja után ismét Noble tekert remekül középre egy pontrúgást, Upson ívelt fejese pedig Kuszczak vetődése ellenére a bal felső sarokban kötött ki, máris a hazaiak álltak jobban. A MU kétségbeesetten próbálkozott a hátralévő időben, de már csak egy gyengécske Evra-löketre futotta a vendégek erejéből.

Avram Grant, a Chelsea menedzsere hét helyen változtatott az Aston Villa elleni kezdőcsapaton, többek között ott volt a Newcastle elleni tizenegyben Obi Mikel, Belletti, és Shaun Wright-Phillips, a kapuban pedig a harmadik számú portás, Hilário állt. A Kékek Essien réven szerezték meg a vezetést, a ghánai középpályás reagált a leggyorsabban Wright-Phillips lövésére, ami Kalouról pattant le.

Forrás: MTI

Ballack és Essien indul ünnepelni az első Chelsea-gól után

A Szarkák azonban a második félidőben egyenlíteni tudtak, Butt előbb kishíján bevette a saját kapuját, majd a másik oldalon a menteni igyekvő Bridge-dzsel közösen begyötörték a labdát a Chelsea hálójába. A londoniak végül mégis megszerezték a három pontot, Obi Mikel lövése Pizarrót találta el, és az erősen lesgyanús pozícióban lévő Kalou bevágta az elé kerülő labdát.

Tíz gólt láthattak a nézők a White Hart Lane-en, ahol a Tottenham a mesternégyest szerző Berbatov vezérletével 6-4-re verte a Readinget. A bolgár csatár a 7. percben kezdte meg a gólgyártást, de a vendégek Robinson kapus két bizonytalanságát kihasználva fordítani tudtak. Berbatov második gólja a 63. percben érkezett, és a következő húsz percben hatszor zördültek meg a hálók, ebből négyszer a hazaiak voltak az eredményesek, így jött össze a teniszeredményt idéző 6-4.

Alsóházi csapatok csaptak össze a Sunderland-Bolton meccsen, amelyen végül Roy Keane fiai 3-1-es győzelmet arattak az egyaránt gólt és gólpasszt jegyző Kieran Richardson, Kenwyne Jones duó főszereplésével. A Middlesbrough 54 év után tudott ismét nyerni a Fratton Parkban, a győztes találatot a török Tuncay szerezte, a Portsmouth pedig az elmúlt hat hazai meccsén képtelen volt bevenni az ellenfelek hálóját.

Az Arsenal hátrányban zárta az első félidőt a Goodison Parkban, miután Cahill közelről a hálóba pöckölte a labdát Bendtner szerencsétlen mozdulata után. A fordulás után az első félidőben láthatatlan embert játszó Eduardo Da Silva előbb egy védelmi hibát használt ki, majd szépen kerülte meg Jagielkát, és aztán ballal a jobb sarokba gurított.

Arsene Wenger csapata még azt is elbírta, hogy Bendtnert kiállította a bíró, mert Adebayor Yobo és Howard kapus bénázása után eldöntötte a meccset, a csereként beállt Rosicky rövidsarkos suhintása már csak a hab volt a tortán, az Arsenal ezzel a győzelemmel ismét vezeti a tabellát.

Premier League, 20. forduló:
Birmingham City - Fulham 1-1 (0-1)
gól: S. Larsson (55.), illetve Bocanegra (8.)
piros lap: Bouazza (79., Fulham)

Chelsea - Newcastle United 2-1 (1-0)
gól: Essien (29.), S. Kalou (87.), illetve Butt (56.)

Portsmouth - Middlesbrough 0-1 (0-1)
gól:
Tuncay (20.)

Sunderland - Bolton Wanderers 3-1 (2-1)
gól: Richardson (13.), K. Jones (32.), Daryl Murphy (90.), illetve Diouf (41.)

Tottenham Hotspur - Reading 6-4 (1-1)
gól:
Berbatov (7., 63., 73., 83.) Malbranque (76.) Defoe (79.), illetve K. Cissé (16.) Ingimarsson (53.) Kitson (69., 74.)

West Ham United - Manchester United 2-1 (0-1)
gól: A. Ferdinand (77.) Upson (82.), illetve C. Ronaldo (14.)

Wigan Athletic - Aston Villa 1-2 (1-0)
gól: Bramble (28.), illetve C. Davies (55.) Agbonlahor (70.)

Everton - Arsenal 1-4 (1-0)
gól: Cahill (19.), illetve Da Silva (47., 58.), Adebayor (78.), Rosicky (94.)
piros lap: Arteta (84.), illetve Bendtner (74.)

A bajnokság állása:
1. Arsenal 47 pont
2. Manchester United 45
3. Chelsea 41
...
18. Wigan 16
19. Fulham 15
20. Derby 7 (19 mérkőzés)