Vágólapra másolva!
Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion 4-1-re legyőzte a Bristol Cityt az angol labdarúgó-bajnokság másoodosztályában. A magyar játékos végig a pályán volt, s a mérkőzés legjobbjának választották a WBA hivatalos honlapján.

"Kihagytam egy olyan helyzetet, amit elmesélni sem nagyon lehet. Még a Premier League-ben játszottunk a Middlesbrough ellen egyszer, amikor Kanu szinte a gólvonalról hagyott ki egy helyzetet, amit akkor heteken át mutogattak. Abban az volt az érdekes, hogy fizikailag is nehéz volt úgy megoldania Kanunak, hogy onnan fölé rúgja. Na, most én ugyanazt megcsináltam" - írja a meccsről blogjában Gera Zoltán a pepsifoci.hu-n.

Buzsáky Ákos a Queens Park Rangersszel előző csapata, a Plymouth otthonában vendégszerepelt, s kapott ki 2-1-re. A hazaiaknál Tímár Krisztián és Halmosi Péter végig a pályán volt, Buzsáky 78 percet kapott.

Három perccel többet játszott nála Ferenczi István a Barnsleyban, amely hazai pályán 3-3-ra végzett a Stoke csapatával. Balogh Béla viszont csupán a hajrában kapott lehetőséget a Colchesterben, amelynek otthonából a Southampton szintén egy ponttal távozott. A legrosszabbul Priskin Tamás járt, ő csak a lelátóról nézhette, hogy döntetlenezik a Watford Cardiff-fal.

Fülöp Márton remekelt a Leicester kapujában, csapata 2-0-ra verte az Ipswich együttesét, míg Király Gábor és a Burnley egy gólt kapott Sheffield Wednesdaytől, a két csapat pedig megosztozott a pontokon.