Vágólapra másolva!
Kakát, az AC Milan brazil klasszisát választották az év játékosává a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szavazásán, melynek eredményhirdetésére a zürichi Operaházban rendezett gálán került sor.

A dél-amerikai csillag nyerte idén a France Football magazin Aranylabdáját is.

Vezetésével a milánóiak idén parádésan szerepeltek a Bajnokok Ligájában, a fináléban visszavágtak az FC Liverpoolnak a 2005-ös vereségért. Kaká a sorozat gólkirálya lett, olyan sorsdöntő találatokat jegyezve, mint a Celtic Glasgow elleni nyolcaddöntő hosszabbításában lőtt szólógólja, vagy a Manchester United otthonában szerzett két, majd a visszavágón lőtt egy gólja.

"Csodálatos év van mögöttem. A legnagyszerűbb pillanat természetesen a BL-győzelem volt az AC Milannal" - mondta a díjat pályafutása során először kiérdemlő 25 éves Kaká, aki mögött a 20 esztendős argentin Lionel Messi lett a második, a 22 éves portugál Cristiano Ronaldo pedig a harmadik. "Az, hogy itt ilyen ifjú játékosok ülnek, azt mutatja, hogy új éra kezdődött a futballban, amely fiatalodik" - tette hozzá az ünnepelt.

A FIFA voksolásán a szövetségi kapitányok és a válogatottak csapatkapitányai nyilvánítottak véleményt.

Forrás: MTI

Jogos a "de ja vu"-érzés: az Aranylabda-választáson is Ronaldo, Kaká és Messi volt dobogós, igaz, ott a portugál lett a második, az argentin pedig a harmadik

A női futballisták között a brazil Marta megismételte tavalyi sikerét, a korábbi háromszoros győztes, idén Németországgal világbajnok Birgit Prinz lett a második, a szintén brazil Cristiane pedig a harmadik.

Az év férfi labdarúgója:
1. Kaká (brazil, AC Milan) 1047 pont
2. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) 504
3. Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United) 426

Az év női labdarúgója:
1. Marta (brazil) 988
2. Birgit Prinz (német) 507
3. Cristiane (brazil) 150