Vágólapra másolva!
Hétfőn megtartotta első sajtótájékoztatóját az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként Fabio Capello, akit pénteken neveztek ki a posztra.

A 61 éves olasz szakember - aki most még tolmács segítségével kommunikált a média képviselőivel - elmondta: legelső feladata az angol nyelv elsajátítása lesz.

"Egy hónap múlva, amikor először találkozom majd a csapattal, már angol nyelven szeretnék beszélni a játékosokkal, mert fontos, hogy közvetlenül tudjunk kommunikálni" - tette hozzá.

Kinevezésével kapcsolatban is nyilatkozott az AC Milan, a Juventus és a Real Madrid korábbi trénere. "Nagy megtiszteltetés, hogy én irányíthatom Anglia válogatottját. Régóta szerettem volna már ezt a pozíciót. Valóra vált az álmom, ez az a munka, amire mindenki vágyik" - mondta Capello, akinek első mérkőzése a Svájc elleni barátságos mérkőzés lesz február 6-án a Wembley-stadionban.

Stábját segítőként Franco Baldini és Italo Galbiati, kapusedzőként Franco Tancredi, fitnesztrénerként pedig Massimo Neri alkotja majd.

Capello négy és fél éves szerződést kötött az angol szövetséggel, és sajtóértesülések szerint évi hatmillió fontot (közel 2,2 milliárd forintot) keres majd szövetségi kapitányként.

Az újságírók David Beckhammel kapcsolatos terveiről is kérdezték az olasz szakembert, ám ő kitérő választ adott. "Sokáig kényes volt a kapcsolatom vele a Real Madridnál, de bebizonyította, hogy kitűnő játékos és nagyszerű ember" - méltatta a tréner a Los Angeles Galaxy sztárját, akit az előző szezonban egy ideig mellőzött a spanyol csapatnál.

"David általában eléri, amit nagyon akar, ám a döntést nekem kell majd meghoznom. Beckham nagyon fontos alakja az angol labdarúgásnak, és ő is ott van azok között, akik beválogatását megfontolom. Az első meccs ugyanakkor több mint egy hónap múlva lesz, még van időm bőven."

A Real idei bajnoki címében komoly szerepet játszó Beckham eddig 99-szer lépett pályára az angol válogatottban és korábban elmondta, hogy nagyon szeretné elérni a 100. szereplését, illetve mindenképpen játszani akar a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon.