Vágólapra másolva!
Megvált az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjától az egykori aranylabdásból lett szakvezető, Oleg Blohin.

A játékosként 1975-ben Európa legjobbjának választott 55 éves szakember az után mondott le tisztségéről, hogy az általa irányított nemzeti együttes nem jutott ki a 2008-as, svájci-osztrák közös rendezésű Eb-re.

"Úgy gondolom, az eddiginél többet nem tudok adni a válogatottnak, senkit sem okolhatok a kudarcért, csakis saját magamat" - fogalmazott önkritikusan Blohin az ukrán futballszövetség végrehajtó bizottságának csütörtöki ülésén, ahol bejelentette lemondását.

Blohin vezetésével Ukrajna a negyeddöntőig jutott a tavalyi világbajnokságon.

A sikertelen Európa-bajnoki selejtezősorozat után nem hosszabbít szerződést Javier Clementével a Szerb Labdarúgó Szövetség. A spanyol edző utódját egyelőre nem nevezték meg.

A szövetségi kapitányi teendők ellátására ugyanakkor azt a Radomir Anticot tartják az első számú jelöltnek, aki korábban dolgozott többek között az Atlético Madridnál, a Real Madridnál és az FC Barcelonánál.

A szerb együttes a lengyel és portugál válogatott mögött harmadik lett a csoportjában, és ezzel lemaradt a jövő évi osztrák-svájci közös rendezésű kontinenstornáról.