Vágólapra másolva!
Fennakadt egy októberi doppingellenőrzésen Romario, a brazilok világbajnok csatára, aki egy hajnövesztő szer használatával magyarázta az esetet.

A 41 éves támadó október 28-án, a Vasco da Gama Palmeiras elleni bajnoki mérkőzése után adott mintát, amelyben az analízist végzők finaszterid nyomaira bukkantak.

"Nem doppingoltam, a hajnövesztő szeremből került a szervezetembe a tiltott anyag" - nyilatkozta az 1994-ben vb-címet szerzett sztár.

"Az utóbbi időszakban vettem észre, hogy erősen hullik a hajam, s ez zavart. A készítményt a barátaim ajánlották, s már használom egy ideje, de nem tudtam, hogy tiltó listás anyagot tartalmaz."

Romario, aki a brazil szövetségtől hétfőn eredményes pályafutása elismeréseként díjat kapott, nem aggódik az eset következményeitől.

"Ez az incidens nem befolyásolja a karrieremet, a teljesítményemre a szer semmilyen hatással nem volt. A hajhullásomon viszont segített, ezt mindenki láthatja" - viccelődött a klasszis, aki úgy tervezi, hogy a jövő évben vonul vissza a játéktól.