Vágólapra másolva!
Ismét igyekeztünk összegyűjteni az elmúlt hét legszebb góljait a futballpályákról, persze mivel ez egy szubjektív műfaj, így lehetnek kimaradó kedvencek, de az alábbi tizenhárom találat véleményünk szerint bármilyen összefoglalóban megállná a helyét. Megnézhetik David Beckham védjegyévé vált szabadrúgását, Cristiano Ronaldo egykori klubját elsüllyesztő bombáját, Sebastian Larsson szédületes, utolsó perces varázslatát, két stuttgarti támadó fifikás sarkazását, Robinho ravasz tekerését, egyszóval érdemes végigkattintani egytől egyig a gólokat, és utána szavazni arra, amelyik a legjobban tetszett.

Fordulatos csatát vívott egymással a Stuttgart és a Rangers a BL-ben, a svábok már csak a becsületükért küzdöttek, de hogy eredményesen tették, azt jelzi, hogy 0-1-es skót vezetés után végül 3-2-re nyertek. Az első lépést Cacau révén tette meg a győzelem felé a német gárda, a brazil csatár egy szemfüles sarkazással lepte meg McGregor kapust (az összefoglalóban 1:22-nél látható).

164901outform.html400350

A győztes találat a román Marica nevéhez fűződik, aki Magnin baloldali beadását egész pazar mozdulattal tette kapura egy védő szorításában, nincs kapus, aki erre számítson, hogy a csatár abból a helyzetből ilyen megoldást válasszon.

164902outform.html400350

Egy másik német gárda, a Werder szintén 3-2-es győzelmet aratott, ráadásul a zöld-fehérek az elitsorozatban addig veretlen Real Madridot leckéztették meg. Bár a királyi gárda alulmaradt, a meccs leglátványosabb gólját egy vendégjátékos, Robinho jegyezte, aki kihasználta, hogy Mertesacker nem lép ki rá, és mesésen csavart a hosszú sarokba.

164903outform.html400350

Cristiano Ronaldo a Sportingban lett ismert, majd onnan igazolt a Manchester Unitedhez, ahol azóta világklasszis játékossá nőtte ki magát. A portugál cselgép már a lisszaboni mérkőzésen sem volt szívbajos, akkor az ő fejesével nyert a MU, most kicsit még fokozta a drámai hatást azzal, hogy nem a 62., hanem a 92. percben bombázott szabadrúgásból egykori klubja hálójába, így a Sporting minden esélyét elveszette, hogy továbbjusson.

164904outform.html400350

A címvédő Milan szintén a portugál főváros egyik reprezentánsával meccselt, Carlo Ancelotti fiai a Benfica otthonában léptek fel, és Pirlo megint tett róla, hogy ne hagyjuk ki az összeállításból, legutóbb a Cagliari elleni szabadrúgással került be, most meg egy szépen kanyarodó alsósarkos lökettel jelentkezett be.

164905outform.html400350

A Benfica nem sokkal Pirlo gólja után egyenlíteni tudott, szó se róla, Maxi Pereira kihozta a maximumot a lehetőségből, előbb megcsinálta a lövőcselt Kaladze mellett, majd ballal olyan röppályára állította a labdát, amit csak rajzolni lehet.

164906outform.html400350

Az Arsenal veretlenül érkezett Sevillába, és egy 3-1-es zakóval távozott onnan, igaz, Arsene Wenger nem a legjobb tizenegyet küldte pályára, persze ezt mit sem von le az andalúzok érdemeiből. Pedig az Ágyúsok még a vezetést is megszerezték a Sánchez Pizjuan-stardionban, amit Seydou Keita tüntetett el, amikor Senderos hibája után futtából, külsővel tette fel a labdát a léc alá 17 méterről.

164907outform.html400350

A Bundesligában északi rangadóra került sor, a Bremen a Hamburgot látta vendégül, és a furcsa gólok mérkőzésén a hazai kapus, Vander nagy hibája, valamint Van der Vaart technikai képzettsége kellett a hamburgi egyenlítéshez. A HSV karmestere előbb megszelidítette a kapus pocsék felszabadítását, majd a levegőből ballal a hálóba emelte 25 méterről, így leírva nagyon egyszerűnek tűnik, akinek volt már stopliscipő a lábán, tudja, hogy nem az.

164908outform.html400350

A Napoli eddigi szereplését tekintve meglepő, hogy sima, 5-1-es vereséget szenvedett az Atalantától a Serie A 14. fordulójában. A déliek egyetlen gólja igazi szépségtapasz volt, az argentin Sosa éles szögből, egy pattanás után vállalt el a lövést, és hogy milyen jól tette, azt megnézhetik az alábbi videón 0:43-nál.

164909outform.html400350

Alex McLeish a Tottenham elleni bajnokin debütált a Birmingham City kispadján, és a debütálás igazán emlékezetesre sikeredett. A City a 92. percben fordította a maga javára a mérkőzést, amikor Sebastian Larsson akkora dugót akasztott a Spurs kapujának bal felső sarkába, amire egyelőre keressük a jelzőket (az összefoglalóban 9:28-nál látható).

164910outform.html400350

A Primera División elmúlt játéknapján az Osasuna a szebb napokat látott Deportivo ellen gyűjtötte be a három pontot, a pamplonai gárda diadalában nagy szerepe volt a cseh Plasilnak, aki látványos mozdulattal, félfordulatból, kapásból lőtte ki a jobb pipát.

164911outform.html400350

A végére maradt két szabadrúgás, az egyik a bilbaói Yeste rúgótechnikáját dicséri, aki a Valencia ellen tekert mérnöki pontossággal a bal felsőbe (az összefoglalóban 0:49-nél látható).

164912outform.html400350

A másikról pedig elég annyit mondani, hogy a műfaj koronázatlan királya, Beckham követte el a Los Angeles Galaxy színeiben, a Sydney FC elleni barátságos mérkőzésen.

164913outform.html400350

Az elmúlt heti kínálatból Steven Gerrard gólja kapta a legtöbb szavazatot olvasóinktól.