Vágólapra másolva!
A Diósgyőr három góllal nyert Debrecenben, míg a ZTE hazai pályán 2-1-re diadalmaskodott a Fehérvár felett a labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A visszavágókat november 14-én rendezik.

Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés:
DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 1-4 (0-2)
Debrecen:
Balogh J. (Verpecz, 61.) - Nagy Z., Komlósi, Bíró, Leandro - Czvitkovics, Kiss Z., Sándor T., Dzsudzsák - Sztojkov (Sidibe, 32.), Zsolnai (Kouemaha, 32.).
Diósgyőr: Köteles - Leo, Hegedűs, Kállai, Elek - Kassim, Abass, Sipeki, Katona - Lipusz, Simon A. (Klieber, 75.).
gól: Sidibe (49.), illetve Katona (17.), Simon A. (28., 58.), Lipusz (68.)

Miroslav Beránek, a hazaiak trénere szerint több összetevője volt a Loki-kudarcnak: "Sajnos nem tudtunk megbirkózni a talajjal, és a szerencse is elpártolt mellőlünk. Az ellenfelünket dicséret illeti, mert nagyon jól védekezett. Gratulálunk a diósgyőrieknek!"

A DVTK szakvezetőjét, Vágó Attilát - a dvsc.hu-n olvasható nyilatkozat szerint - meglepte csapata könnyed diadala: "Nem számítottam rá, hogy ilyen arányú győzelmet aratunk. Helyén kell kezelni a dolgokat, hiszen a Debrecennek is volt négy-öt nagy helyzete, így akár döntetlen is lehetett volna az eredmény. Örülök a győzelemnek, de még van egy visszavágó, és a DVSC nagyon jó csapat, idegenben is képes rúgni három-négy gólt."

Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés:
ZTE FC - FC Fehérvár 2-1 (0-1)
Zalaegerszeg:
Babalj - Dudic, Botis, Vulin, Kádár T. (Polgár, 46.) - Tóth Z., Molnár B. (Máté, 46.), Davidov - Koplárovics, Meye.
Fehérvár: Sebők Zs. - Vadász, Koller, Horváth G., Mohl - Dvéri, Farkas B., Bozic, Csobánki - Sitku, Dajic.
gól: Meye (53., 11-esből), Botis (70.), illetve Sitku (39.)

Slavko Petrovic, a zalaiak vezetőedzője a találkozó után - a ztefc.hu tanúsága szerint - a következőket nyilatkozta: "Mindenféleképpen bíztam a győzelemben, amit sikerült is véghezvinnünk. Az első félidőben 4-5, a fordulás után még több helyzet adódott előttünk. Úgy vélem, a játékunk a második játékrészben volt megfelelő, ami végül elég volt a fordításhoz."

Marijan Vlak , a fehérváriak mestere sem volt elégedetlen: "Ez az eredmény megfelel nekünk, ezzel megmaradt az esélyünk a továbbjutásra. A 11-est buta szabálytalanság előzte meg."