Vágólapra másolva!
Rendhagyó módon állítottuk össze immáron szokásosnak mondható gólszépségversenyünket, ezúttal nem csak az elmúlt hét leglátványosabb találatait mutatjuk meg, hanem bekerültek a legfurcsább öngólok, és a méretes potyák is. Mert ugyan nem értünk egyet azzal, hogy a legszebb öröm a káröröm, de ha már kiemeltük a hét pozitív figuráit, nem akartunk megfeledkezni a vesztesekről sem. Érdekesség, hogy a Mallorca venezuelai légiósa, Juan Fernando Arango mindkét összeállításba befért.

A Milannak továbbra sem megy a Serie A-ban, de a Bajnokok Ligájában azért összekapta magát a piros-fekete gárda, és címvédőhöz méltó játékkal verte az ukrán Sahtar Donecket. A duplázó Alberto Gilardino mellett Clarance Seedorf szállította a Milan góljait, a holland egyik találata szebb volt, mint a másik, mi a másodikat tettük be most az összeállításba, amikor Pirlo szögletét Pjatov kiöklözte, és a milánói tizes kapásból emelt az üresen maradt kapuba.


162701outform.html400350


A Roma a hétvégén éppen a Milant páholta el a bajnokságban, de hétközben a BL-ben is jelenése volt a Farkasoknak, és mindkét meccsen Mirko Vucinic jegyezte a győztes gólt. A montenegrói támadó a sérült Totti helyére állt be a Sporting ellen, és a 70. percben két védőt etetett meg az alapvonalnál, majd nehéz szögből lőtt a bal felsőbe.


162702outform.html400350


Az Arsenal álomfutballt mutatott be a Slavia Praha ellen, az Ágyúsok hetet lőttek a cseheknek, a gálából Cesc Fabregas két góllal vette ki a részét, mindkettő élményszámba ment, de itt most az elsőt tekinthetik meg, amivel az 5. percben megadta a jelet. Már Hleb cselei sem gyengék, de a spanyol középpályás bal sarokba kanyarodó csavarása egészen mesés.


162703outform.html400350


A svéd Elfsborg neve ismerősen cseng immár a magyar szurkolók számára is, hiszen a borasi gárda a Debrecent búcsúztatta a BL-selejtezőben. A skandinávok végül az UEFA-kupában kötöttek ki, ahol a csoportkör első fordulójában a görög AEK Athént látták vendégül, és az 1-0-s vezetésük talán túl kényelmessé tette őket, így nem vették komolyan a félpályától meginduló Harilaosz Pappasszt, aki köszönte a lehetőséget, és jobb külsővel tanárian tüzelt a jobb pipába 19 méterről.


162704outform.html400350


Egy másik hellén alakulat, a Panioniosz is Svédországba látogatott, a Helsingborghoz, és ezen a találkozón is láthattak a nézők egy nem mindennapi gólt, a 45. percben a vendégek csapatkapitánya, Fanuriosz Gundulakisz mutatott példát a társaknak, amikor egy keresztlabdát "Csikar-szögből" kapásból pakolt be a rövid felsőbe.


162705outform.html400350


Ha manapság valakinek azt mondják, hogy említsen meg egy fiatal argentin focistát, minden bizonnyal tízből heten Lionel Messit említenék. A maradék három válaszdó viszont nagy valószínűséggel Sergio Agüerót választaná, aki talán kevésbé van reflektorfényben, mint Messi, pedig ő is szenzációs képességekkel van megáldva, amiről a Lokomotiv Moszkva védői is meggyőződhettek. Az U20-as vébé legjobbja kétszer csöngetett, amiből az első volt a szemrevalóbb, jobbal felpörgette, aztán ballal, dropból nagyon beverte.


162706outform.html400350


Menjünk át Franciaországba, ahol az újonc Strasbourg a hétvége egyik nagy meglepetését okozta azzal, hogy 3-0-val távozott a tavasszal még BL-nyolcaddöntőt játszó Lille otthonából. Szélesi Zoltán ugyan nem játszott a találkozón, de a lefújás után bizonyosan megszorongatta Rodrigo kezét, aki nem állítgatott, nem gondolkodott, futtából rásütötte vagy 24 méterről, és még a kapufa is segített neki.


162707outform.html400350


A Bundesliga aktuális fordulójából a bielefeldi Jonas Kamper góljába még az ínyencek sem köthettek bele, na jó, a Cottbus-drukkerek talán, mivel csapatuk volt a szenvedő fél. A dán támadót kilencedszer cserélte be edzője az idény során, pedig lassan el kéne gondolkodnia Ernst Middendorpnak, hogy érdemes lenne kezdetnie a srácot, ha ilyeneket tud. Kampernek azért van humorérzéke, a bitang nagy dugó után gólöröm gyanánt leült a kispadra...


162708outform.html400350


A Mallorca igencsak bekezdett az Espanyol ellen, a Baleár-szigetekiek már a 2. percben megszerezték a vezetést, nem is egy amolyan lesipuskás, bepattanós, csúnyácska kis góllal, hanem egy látványos darabbal, a játékmester Ibagaza emelt a venezuelai Juan Fernando Arango lábára, aki ahogy jött, rá is tette a kapura, és hogy mennyire jól sikerült a mozdulat, azt mutatja, hogy Kameni kapus csak a fejét ingatta, a kezét sem tudta felemelni.


162709outform.html400350


Az elmúlt héten Wayne Rooney oroszok ellen szerzett gólja volt olvasóink kedvence, erre érkezett a legtöbb szavazat.