Vágólapra másolva!
Továbbra sem tud nyerni hazai pályán a Milan a Serie A-ban, a piros-feketék a 9. forduló rangadóján 1-0-s vereséget szenvedtek a Romától. A listavezető Inter sem nyert, de a kék-feketék ponttal távoztak Palermóból. A Premier League rangadóján nem bírt egymással a Liverpool és az Arsenal, az 1-1-es eredménynek köszönhetően mindkét csapat megőrizte veretlenségét. A Dortmund megállította az éllovas Bayern Münchent a németeknél, a csata 0-0-s eredménnyel ért véget.

A hétközi, Sporting elleni BL-mérkőzésen sérülést szenvedett Francesco Totti végül nem tudta vállalni a játékot a milánói rangadón, így a montenegrói Vucinic került be a Roma kezdőcsapatába egy szem csatárként. A Milan is egy támadót küldött harcba, Gilardino állt a karácsonyfa-alakzat csúcsán, mögötte a Seedorf, Kaká páros feladata volt a játék szervezése.

Lendületesen kezdtek a csapatok, de helyzetek helyett a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a 15. percben jegyezhettük fel az első kapu felé menő lövést, Pirlo adta el a labdát a saját térfelén, Mancini lecsapott a lehetőségre, és jobb belsővel a bal felső sarok felé csavart, de jó egy métert tévedett. Gyorsan jött a válasz a hazaiak részéről, Pirlo ezúttal jól passzolt, Gilardino elengedte a labdát, Kaka pedig futtából célozta meg a jobb alsót, de egy fél méter neki is hiányzott a gólhoz.

Totti hiánya nem érződött a Roma játékán, bátran támadtak a Farkasok, Pizarro lekészítése után Cicinho lapos suhintását Dida tolta ki, mint ahogy a szögletet követően után megint a Milan kapusa nyerte a párharcot Cicinho kapáslövése után. De Rossi is távolról próbálta meglepni az utóbbi időben néha bizonytalankodó brazilt, aki ezúttal jól állta a sarat, és nagyot nyújtózva mentett a jobb sarok elől. Egy milánói labdavesztés után kontrázhatott a Roma, Mancini nagy labdát adott jobbról Vucinicnek, aki ziccerben egyet még igazított, így a visszaloholó Cafú meg tudta zavarni a montenegróit, aki csúnyán mellégurított.

Szép lassan az Ancelotti-csapat is magára talált, Seedorf magát hozta lövőhelyzetbe, de 17 méterről eltévesztette a jobb alsó sarkot. Aztán Pirlo bombája vágódott le, ami így lett jó a támadáshoz felzárkózó Cafúnak, aki Gilardinóhoz játszott, de a Sahtar elleni BL-meccsen duplázó támadó becsúszva rosszul találta el a labdát.

Forrás: EPA

Vucinic (balra) itt Kaladzéval harcol, de a gólt Nesta mellől fejelte

A 36. percben Pirlo szabadrúgása pattant le a sorfalról, Ambrosini maga mögé emelte, így Seedorfhoz került a labda, a holland spiccel próbálkozott, de De Rossi belelépett. Egy perc múlva Seedorf a fellazult fővárosi védelmére vezethette rá a labdát, a 16-osnál balra passzolt Kakának, aki szép mozdulattal tekerte el a labdát a hosszú sarok irányába, de egy római védő ebbe is beleért.

A másik oldalon Tonetto balos lövése könnyű zsákmánynak bizonyult Dida számára, aztán a félidő zárásaként Seedorf és Kaká kényszerítőzött a Roma 16-osa előtt, a holland középpályás az alapvonal közeléből középre passzolt, és Mexes az utolsó pillanatban mentett a gólra éhesen érkező Gilardino elől.

A szünet utáni első eseménynél Gattuso mutatta be, hogy az elszánt tekintet és a rengeteg labdaszerzés mellett a technika is szerepel a kelléktárában, pazarul vette le mellel a labdát, majd elhúzta egy védő mellett, és aztán ballal lőtt, de Doni lehúzta a léc alá tartó löketet.

Ezek a Milan percei voltak, Maldini centerezése után Gilardino fejese centikkel suhant el a bal sarok mellett. A Roma átvészelte a nem túl viharos hazai rohamokat, és átvette a kezdeményezést, Cicinho Vuciniccsel játszott össze, aztán nagy erővel lőtt fölé, de a 71. percben ugyanennek a duónak már góllal végződött a koprodukciója, a brazil beadását a Nestát megelőző Totti-pótló fejelte Dida szeme közé.

A 80. percben Ambrosini nyújtotta ki De Rossi mezét, amiért a Milan középpályása sárga, majd, mivel ez már a második volt neki, piros lapot, míg a Roma büntetőt kapott, amit a sértett kissé nagyképűen, Panenka-módra emelt fölé. A hazai publikum ettől tűzbe jött, de a piros-feketék továbbra sem tudták megbontani a Roma védelmét, bár Gilardino gyönyörű mozdulattal kivitelezett fejesénél Doni köszönetet mondhatott az égieknek.

A végén még Giuly került kétszer is helyzetbe, de Dida mindkétszer védett, így is maradt a 0-1, ami azt jelenti, hogy ebben a bajnokságban még mindig nyeretlen otthon a Milan.

Forrás: EPA

Ibrahimovic ritkán tudott elszakadni a Palermo védőitől

A másik milánói gárda, a listavezető Inter is gólképtelennek bizonyult, a kék-feketék Chivu révén csak egy felsőkapufát tudtak felmutatni Palermóban, igaz, így is elhoztak egy pontot Szicíliából. A Parma fordulatos meccsen tudta legyőzni a továbbra is győzelem nélkül álló Livornót, a játéknap másik hazai győzelmét a Catania aratta, amely 2-0-ra verte a Koman Vladimirt nélkülöző Sampdoriát. Idegenben vitézkedett az Atalanta és az Udinese, a bergamóiak Empoliból, az udineiek Rómából hozták el a pontokat.

Serie A, 9. forduló:
Catania - Sampdoria 2-0 (2-0)
gól:
Mascara (2.), Martinez (42.)

Empoli - Atalanta 0-1 (0-0)
gól:
C. Doni (75.)

Lazio - Udinese 0-1 (0-0)
gól: Asamoah (78.)

Milan - Roma 0-1 (0-0)
gól: Vucinic (71.)
piros lap: Ambrosini (80., Milan)

Palermo - Inter 0-0

Parma - Livorno 3-2 (1-1)
gól:
Morrone (10.), Paci (54.), Morfeo (74.), illetve Tavano (23., 53., a másodikat 11-esből)
piros lap: De Vezze (93., Livorno)

Siena - Reggina 0-0

Genoa - Fiorentina 0-0

A Juve kikapott, a Torino nyerthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071027-nem-birt-egymassal-a-schalke-es-a-werder.html?pIdx=3