Vágólapra másolva!
Az élvonalbeli Diósgyőr meglepetésre 3-1-re kikapott az NB II-es Kazincbarcika otthonában a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán. A Debrecen és a Vasas idegenben felülmúlta alsóbb osztályú ellenfelét, míg a két élvonalbeli együttes párharcában a Fehérvár 1-1-es döntetlent ért el Győrben. A Ferencváros változatos mérkőzésen 2-2-t ért el a Kaposvár ellen.

Eredmény, Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Ferencváros - Gabona Trans Kaposvár 2-2 (1-2)
Üllői út, 3000 néző
v.: Solymosi
Ferencváros: Zarzycki - Dragóner, Lipcsei, Mátyus - Fitos, Deme (Kulcsár, 46.), Lazic, Vasas (Nagy J., 25.) - Brettschneider (Vincze, 66.) - Bartha, Ndjodo
Kaposvár: Kovács - Graszl, Zahorecz, Grúz - Pintér, Leandro, Maróti, Vasiljevic, Szakály - Olág, Alves
gól: Bartha (14.), Dragóner (62.), illetve Alves (39.), Zahorecz (45.)
piros lap: Zahorecz (45., Kaposvár)

Csank János vezetőedző kétcsatáros játékot tervezett "Magyarország jelenlegi legjobb zöld-fehér csapata" ellen - ahogy a Kaposvárt saját honlapja aposztrofálta. A Fradiban Barthára és Ndjodóra hárult a fő feladat, hogy gólt szerezzen, míg Lipcsei a védelem tengelyben kapott helyet.

A 7. percben Lipcsei 25 méteres szabadrúgását Kovács kapus üggyel-bajjal tudta a lécre tolni. Újabb hét perc elteltével ismét összecsaptak a felek, ezúttal Lipcsei 17 méterről, balról csavart kapura, Kovács ismét menteni tudott, de a lecsorgó labdát Bartha balról, éles szögből lőtte a bal alsó sarokba (1-0)

A 20. percben Ndjodo szerzett újabb találatot, de a játékvezető les miatt - jogosan - érvénytelenítette.

A 38. percben váratlanul egyenlített a Kaposvár: Maróti az oldalvonaltól megindulva addig cselezgetett, amíg akadálytalanul eljutott a büntetőterületre, három védő közül középre passzolt, a teljesen üresen álló Alves pedig értékesítette a kihagyhatatlan ziccert (1-1).

A félidő hajrájában Zarzycki kapus bakizott óriásit, egy baloldali szabadrúgást éppen Zahoreczre öklözött, aki köszönte, s a bal sarokba vágta a labdát (1-2). A gólszerzőt ezt követően - érthetetlen módon - kiállította Solymosi játékvezető....

A második félidőt az emberelőnyt kihasználva agilisabban kezdte a hazai együttes, ám az 55. percben Dragóner hiába lőtt szabályos gólt, Solymosi ismét főszereplővé vált, s egy párharcot lökésnek látva annulálta az újabb Fradi-gólt.

Az 59. percben Oláh szólóját követően a Zarzycki védett nagy bravúrral, az ellentámadásból előbb Bartha fejesét blokkolták a védők, majd Brettschneider passzát Dragóner 14 méterről értékesítette (2-2).

A hajrában a nagy fölényben játszó Ferencváros nem tudta kiharcolni a győzelmet. Sőt, a 89. percben Oláh fejese centikkel kerülte el a kaput, majd Alves került ziccerbe, de 15 méteres lövését Zarzycki tolta szügletre.