Vágólapra másolva!
A Manchester United labdarúgócsapata története során először tudott nyerni volt szovjet tagállam együttese ellen: Sir Alex Ferguson tanítványai a Bajnokok Ligájában 4-2-re diadalmaskodtak a Dinamo Kijev otthonában. A találkozót Kassai Viktor vezette, így közel kilenc év után működött ismét közre magyar játékvezető a legrangosabb európai kupában.

Keddi eredmények, gólok, beszámolók

Utoljára Vágner László 1998. december 9-én a Real Madrid-Szpartak Moszkva (1-1) összecsapáson dirigált.

Kassainak egyáltalán nem volt könnyű dolga, hiszen több nehéz szituációban kellett döntést hoznia: a második félidőben Artem Milevszkij és Wes Brown 16-oson belüli párharcánál jelzett "továbbot", majd Goran Gavrancic kezezése után a vendégeknek ítélt 11-est. A televíziós felvételek alapján úgy tűnt, mindkét esetben jól döntött.

"A támadójátékunk egyszerűen tökéletes volt, nem is kívánhatnék jobbat. Úgy gondolom, egyre érettebb a csapatom" - mondta a mérkőzés után Ferguson.


"Rengeteg hibát követtünk el, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Meg kell érteniük a játékosaimnak, hogy ha komoly eredményeket akarnak elérni, ahhoz bizony kőkeményen kell dolgozni" - nyilatkozta Szabó József, a kijeviek mestere.

Az Arsenal kedd esti, Slavia Praha elleni 7-0-s sikerével beállította a Bajnokok Ligája történetének legnagyobb gólarányú győzelmét.

"Egyszerűen minden sikerült, megszereztük a három pontot és szépen játszottunk, ennél többre nincs szükség" - nyilatkozta Arséne Wenger, a londoniak vezetőedzője, aki hétfőn ünnepelte 58. születésnapját.


Ezt megelőzően a Juventus tartotta egyedül a csúcsot, az olasz gárda 2003-ben az Olimpiakoszt győzte le ugyanilyen arányban.

Az Arsenal egyik legjobbja ezúttal is a mindössze 20 esztendős Francesc Fabregas volt, aki két góllal vette ki a részét a kiütéses sikerből: a spanyol válogatott védekező középpályása fantasztikusan teljesít ebben a szezonban, hiszen a Premier League-ben négyszer volt eredményes, a BL-góllövőlistáját pedig holtversenyben vezeti három találattal.

A másik duplázó a 18 éves Theo Walcott, ráadásul az angol labdarúgás egyik legnagyobb reménysége először volt kezdő a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az Arsenal - amely a következő fordulóban újfent a Slaviával találkozik, és már ekkor bejuthat a legjobb 16 közé - így továbbra is őrzi veretlenségét a 2007/08-as idényben.

Az AS Roma a kapitány Francesco Totti sérülése miatt, a helyére csereként beálló Mirko Vucinic vezetésével 2-1-re legyőzte a vendég Sporting Lisboát a Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

A montenegrói csatár - aki a 35. percben, 1-1-es állásnál állt be a megsérülő Totti helyére - a második félidő második percében kiharcolt egy 11-est. Ezt ugyan Mancini még elhibázta, a 70. percben azonban Vucinic már nem hagyta másra a döntést - kicselezte Izmajlovot és Tonelt, majd a hosszú sarokba bombázott -, ezzel három ponthoz juttatva a hazai alakulatot.


Az eredménnyel a rómaiak három forduló után az eddig hibátlan, kilenc pontot szerző Manchester United mögött a második, még továbbjutó helyen állnak két győzelemmel.

Luciano Spalletti, az AS Roma edzője dicsérte csapatát: "A Roma ezen az estén nemcsak egyszerűen jó, hanem igazán jó volt. Totti bokája egy Liedsonnal való ütközés során sérült meg. Aggódunk érte, mert igen nagy fájdalma volt, de pontosabbat csak a vizsgálat eredményei ismeretében, csütörtökön tudunk majd mondani."

Paulo Bento, a Sporting edzője nyilatkozatában már a jövőre koncentrált: "A két hét múlva lezajló 'visszavágó' dönti majd el a továbbjutást. Annak ellenére, hogy a Roma taktikailag nagyon jól felkészített és technikás csapat, nem tartom lehetetlennek, hogy mi csípjük el a második helyet."