Vágólapra másolva!
A BL csoportkörének harmadik fordulójában a keddi játéknapon négy olyan gárda is pályára lép, amely eddig mindkét mérkőzését megnyerte, de a százszázalékos mérleget maximum hárman tarthatják meg, hiszen a két győzelemmel álló együttesek közül a Barcelona és a Rangers egymás ellen játszik. Az E csoport rangadója mellett még két kelet-európai összecsapást érdemes kiemelni: a Manchester United kijevi, illetve az FC Internazionale moszkvai vendégjátékát.

A játéknap legnagyobb rangadójára Glasgow-ban kerül sor, ahol két százszázalékos együttes, a Rangers FC és az FC Barcelona csap össze.

A skótoktól senki sem számított ilyen jó rajtra, és a Rangers a hét végi, Celtic FC elleni győzelem után a lehető legjobb hangulatban várja a katalánokat. A brit együttesből Jean-Claude Darcheville és Brahim Hemdani biztosan hiányozni fog sérülés miatt, de mindez semmiség a Barcelonát sújtó sérüléshullámhoz képest. Frank Rijkaard olyan játékosokra nem számíthat, mind Yaya Touré, Edmílson, Rafael Márquez és Deco, és külön problémát jelent a számára, hogy mindannyian a középpályáról dőltek ki. Így aztán a Rangers ellen ebben a csapatrészben Andrés Iniesta és Xavi mellett vagy a fiatal Marc Crosas, vagy az alaphelyzetben csatár Eidur Gudjohnsen játszik majd - egyik sem ideális megoldás.

Ismét ott lehet viszont a kezdők között a brazil Ronaldinho, aki a hét végi, Villarreal elleni bajnokin még a keretben sem volt, mivel késve érkezett vissza Brazíliából a selecao világbajnoki selejtezőjét követően. Érdekesség, hogy a két együttes korábban még sohasem találkozott egymással hivatalos tétmérkőzésen.

Forrás: EPA
Gudjohnsen pótolhatja Decót

Az Inter ellenfele a CSZKA Moszkva lesz, amelynek háza táján azt rebesgetik: ha a csapat nem győzi le az Intert, illetve nagyobb perspektívában nézve, ha nem jut tovább csoportjából a BL-ben, akkor a szakvezető, Valerij Gazzajev alighanem veheti a kalapját. Ennek oka elsősorban a gyengébb bajnoki szereplésben keresendő, a CSZKA ugyanis három fordulóval az orosz pontvadászat vége előtt csak a negyedik helyen áll, nyolc ponttal lemaradva a holtversenyben élen álló Szpartak Moszkva és Zenit Szankt-Petyerszburg mögött - márpedig a CSZKA az elmúlt hat esztendőben sohasem végzett a másodiknál rosszabb pozícióban. A moszkvai egyesületnél abban bíznak, hogy az Inter ellen végre visszatérhet a kezdők közé a térdsérülés miatt majd egy évet kihagyó brazil játékmester, Daniel Carvalho.

Ami a milánóiakat illeti, a Serie A listavezetőjénél Júlio Cruznak és Ivan Cordobának végre lejárt a még az előző szezonban a Valencia elleni tömegbunyó miatt kapott eltiltása, de Maicon és Nicolás Burdisso még mindig nem léphet pályára az akkor történtek miatt, és ehhez jön még a legutóbbi, Sporting CP elleni találkozón kiállított Cristian Chivu és David Suazo eltiltása. Roberto Mancini mester viszont a középpályán számíthat Patrick Vieirára, aki a hét végi, Reggina elleni bajnokin visszatért a pályára sérülését követően.

A Manchester United az utóbbi időben már az előző szezonban látott formáját idézi, a Vörös Ördögök a legutóbbi két bajnokijukon egyaránt négy gólt értek el - BL-ben viszont eddig mindkét meccsüket 1-0-ra nyerték meg. Alighanem Kijevben is elégedettek lennének egy hasonló eredménnyel, főleg, hogy a védelemben még mindig kérdéses a szerb Nemanja Vidic szereplése, aki a hét végi bajnokit ki is hagyta, de Ukrajnába már elutazott az együttessel, ellentétben a sérült Louis Sahával. A kijeviek még a csoportkör első fordulója után edzőt váltottak, de Szabó Józseffel a kispadon is kikaptak, így jelenleg két vereség áll a nevük mellett - ha most nem javítanak, akkor a csoportharmadik helyre sem lesz esélyük. A Dinamo egyébként immár kilenc mérkőzés óta nyeretlen a BL-ben, utoljára 2004 novemberében tudott meccset nyerni a legrangosabb európai kupasorozatban.

Forrás: EPA
Kanoutét egy hete majdnem meglincselték Togóban, most azonban újra játékra kész

Még két kelet-európai együttes lép pályára kedden a Bajnokok Ligájában, és a pontszerzés mind a kettőtől nagy bravúrnak számítana. A Slavia Praha a csúcsformában lévő Arsenal vendége lesz, amely legutóbbi tíz tétmérkőzését egyaránt megnyerte, és a BL jelenlegi kiírásában még csak gólt sem kapott, ráadásul hazai pályán 2004 áprilisa óta veretlen a Bajnokok Ligájában. Ugyanebben a csoportban a Steaua Bucuresti a Sevillához látogat, amelynél a hét végén sérülés miatt hiányzó Frédéric Kanouté ismét a csapat rendelkezésére áll, de lehet, hogy így is csak a kispadon kap helyet, hiszen helyettese, a brazil Luís Fabiano remek formában van, és kétszer is betalált a Levante UD elleni bajnokin.