Vágólapra másolva!
Továbbra sem tudta megszerezni első hazai győzelmét a Milan a Serie A-ban, sőt, az Empoli ellen még a döntetlen sem jött össze a BL-győztesnek, a toszkánok Saudati góljával elvitték a három pontot a San Siróból. A Fiorentina 3-0-ra nyert a Siena ellen, és ezzel már dobogós helyen áll, a Lazio Livornóból távozott 1-0-s diadallal, a Torino pedig tíz emberrel mentett pontot 0-2-ről Bergamóban. A Bundesligában mindkét vasárnap pályára lépő magyar érdekeltségű csapat, a Hannover és a Karlsruhe is döntetlent játszott. Az egy szem vasárnapi angol bajnokin a West Ham jó hajrájának köszönhetően gyűrte le a Sunderlandet, míg Spanyolországban a Valladolid hiába focizott végig nyomasztó fölényben a Bilbao ellen, végül a baszk csapaté lett mindhárom bajnoki pont.

Van-e hatékony Milan támadójáték Kaká nélkül? Megszerzi-e negyedik kísérletre első hazai győzelmét az idényben a BL-győztes? Többek között ezek a kérdések merültek fel a Milan-Empoli mérkőzés előtt, amelyen a szezonban először lépett pályára Paolo Maldini, a piros-feketék legendája, és a dél-amerikai vb-selejtezőkről későn hazaérkező Kaká hiányában nem a megszokott karácsonyfa-alakzatban, hanem két csatárral kezdtek a hazaiak a 18. helyen álló Empoli ellen.

Úgy indította a Milan a meccset, ahogy azt egy esélyesnek kell, nyomás alá helyezte a vendégek kapuját, Inzaghi már a második percben helyzetbe került Seedorf passza után, de nem találta el a labdát.

A 8. percben Seedorf és Gilardino játszott össze, a holland középpályás 17 méterről lőtt, a labda pedig egy bevetődő Empoli-játékos, Piccolo kezén pattant meg, és végül Balli zsákmánya lett. Az Empoli elsősorban a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt, de miután átvészelte a kezdeti rohamokat felbátorodott, és ziccert is sikerült kidolgoznia, Antonini beadását Moro az ötösről küdte a léc fölé.

Egy labdaszerzés után Pirlo passzolt önzetlenül Inzaghihoz, de a Milan-drukkerek Pippója túl közel került Ballihoz, így nem tudott elgurítani a kapus mellett. A kékmezes toszkánok a félidő második felében már teljesen egyenrangú partnerei voltak a Milannak, sőt, nem lett volna meglepő, ha ők vonulnak előnnyel a szünetre, mert Buscé és Moro is ígéretes lövőhelyzetből célzott pontatlanul.

Forrás: EPA

Gattuso borítja fel Saudatit, aki később fejesgóllal büntetett ezért

A fordulás utáni első lehetőségnél Moro emelt középre Saudatihoz, aki talán maga is meglepődött, hogy az asszisztens nem húzta be a lest, és ziccerben a jobb kapufa mellé csúsztatott. Pirlo szállította a hazai választ, 24 méterről tüzelt, de Balli könnyedén lehúzta a labdát.

Aztán Seedorf próbálta meg egyedül megkeverni az Empoli védelmét, az első cselek be is jöttek, de Balli lábbal védett, majd Jankulovski centerezését Gilardino stukkolta fölé. Az 55. percben jött a hidegzuhany Ancelottiék számára, Marianini varázsolta jobbról a labdát Saudati fejére, aki Nesta mögül bólintott a bal alsóba.

Innentől még jobban visszaállt az Empoli, Cagni edző gyorsan lehozta Pozzit, és a középpályát erősítendő Giacomazzit küldte be, a Milan pedig csak erőlködött. Ancelotti Ambrosinit felküldte Gilardino mellé, és bár éppen a Maldini lecserélésével csapatkapitánnyá előlépő szőke játékos került helyzetbe Brocchi passza után, de Balli bravúrral óvta meg kapuját a góltól. A hosszabbításban még Gilardino fejesét fogta a vendégkapus, de ezen a délutánon nagyon hiányzott a kreativitás és Kaká lendületessége a Milan játékából, így a jól védekező Empoli nem érdemtelenül vette be a San Sirót.

Korábban a Fiorentina is ponttal távozott Milánóból, a Violák pedig ezúttal hazai pályán hozták a kötelezőt, 3-0-ra verték Sienát. Hasonlóan fölényes győzelmet aratott a Sampdoria, amely a Parmát intézte el, a Lazio viszont csak egy gólt szerzett, de így is legyűrte a Livornót, érdekesség, hogy az első félidő végén négyperces hosszabbítás volt, és Pandev ekkor lőtte a három pontot érő találatot.

Serie A, 8. forduló:
Atalanta - Torino 2-2 (1-0)
gól:
Ferreira Pinto (46.), Doni (67., 11-esből), illetve Ventola (75.), Motta (87.)
piros lap: Natali (67., Torino)

Fiorentina - Siena 3-0 (2-0)
gól:
Pazzini (15.), Mutu (31.), Vieri (71.)

Cagliari - Catania 1-1 (0-1)
gól: Matri (46.), illetve Terlizzi (11.)

Milan - Empoli 0-1 (0-0)
gól: Saudati (55.)

Livorno - Lazio 0-1 (0-1)
gól: Pandev (45+4.)
piros lap: Firmani (62., Lazio)

Sampdoria - Parma 3-0 (1-0)
gól: Montella (25.), Bellucci (46., 58.)

Udinese - Palermo 1-1 (0-1)
gól: Asamoah (65.), illetve Amauri (17.)

Juventus - Genoa 1-0 (1-0)
gól:
Del Piero (36.)
piros lap: Nedved (90+4.)

Ikszre hozta a gólpárbajt a Napoli Rómábanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071020-ez-tortent-szombaton-a-topligakban.html?pIdx=2