Vágólapra másolva!
Távozna a Chelsea labdarúgócsapatától Didier Drogba, az együttes elefántcsontparti klasszisa.

"El akarom hagyni a Chlesea-t, valami megtört a klubnál. Komoly károk keletkeztek a csapatban, most már tudjuk, mi történt, mi okozta Jose Mourinho vezetőedző távozását" - nyilatkozott konkrétumokat nem említve a France Football magazinnak a 29 éves támadó.

Drogba 2004 nyarán, akkori klubrekordot jelentő 24 millió fontért szerződött a londoniakhoz, ahol a portugál tréner egyik alapemberének és kedvencének számított.

"Hallottam róla, hogy Kakával és Ronaldinhóval is felvette a kapcsolatot a klub, de már ez sem tud maradásra bírni" - fogalmazott a támadó, majd még hozzátette, voltaképpen az első naptól, hogy megérkezett, elvágyódott a Chelsea-től.

Megemlítette, hogy szívesen futballozna az FC Barcelonában, a Real Madridban, az AC Milanban és az Internazionaléban, de nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy visszatér az Olympique Marseille-hez.

Nem sokkal a hír megjelenése után a Chelsea közleményben reagált arra hivatalos honlapján: "Didier Drogba tavaly nyáron négy évvel meghosszabbította szerződését. Bízunk benne, hogy igazi profiként ki is tölti ezt, és újabb trófeák elnyeréséhez segíti a klubot."