Vágólapra másolva!
Alessandro Del Pierónak hosszas tárgyalások után sikerült megegyeznie a Juventus labdarúgócsapatának vezetőivel, és 2010-ig szerződést hosszabbított a klubbal.

"Ma nagyon fontos lépést tettünk a Juventus sikeres jövőjéért" - jelentette ki a szerződés kedd késő esti aláírása után Jean Claude Blanc, a torinói csapat ügyvezetője.

"Az egyezség is jól mutatja, mennyire bízunk Del Pieróban, és elismerjük őt. Biztosak vagyunk benne, hogy tapasztalatával és tudásával a jövőben is rengeteget segít majd az együttesnek."

A válogatott támadó hónapok óta folytatott megbeszéléseket a klubvezetőkkel, ám sokáig úgy tűnt, akár még szakításra is sor kerülhet, annak ellenére, hogy Del Piero 1993 óta tagja a torinói együttesnek, és tavaly sem hagyta el csapatát, amikor pedig azt a másodosztályba száműzték.

"Életem és karrierem sorsdöntő napja ez. Rengeteget adott nekem a Juventus,és én továbbra is itt szeretnék győzelmeket aratni" - nyilatkozta boldogan a 33. születésnapját novemberben ünneplő világbajnok csatár, akinek a jelenlegi szerződése jövő nyáron járt volna le.

A megállapodás pénzügyi vonatkozásait a felek nem hozták nyilvánosságra, ám a La Gazzetta dello Sport című szaklap úgy tudja, hogy a klasszis a következő szezonban 4, míg a 2009/2010-es idényben 3,7 millió eurót fog keresni.

A Juventus színeiben Del Piero ötször lett olasz bajnok (1995, 1997, 1998, 2002, 2003), 1996-ban Bajnokok Ligáját, klub-Világkupát és európai Szuperkupát nyert, 1995-ben olasz kupa-győztes volt.