Vágólapra másolva!
Négy személyt, köztük két élvonalbeli futballistát vett őrizetbe a rendőrség jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt - közölte Uzonyi Attila rendőr alezredes kedden debreceni sajtótájékoztatóján.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának alosztályvezetője elmondta: hétfőn délután összehangolt akció keretében Siófokon, Budapesten, Nyíregyházán és Debrecenben fogták el és állítottak elő a négy férfit a hajdú-bihari rendőrök.

Uzonyi Attila emlékeztetett rá, hogy Balmazújvárosban ez év június 22-én éjszaka közúti ellenőrzés során egy 21 és egy 27 éves balmazújvárosi férfi autójában egy kilogramm speed port találtak a rendőrök.

A két férfi azóta is előzetes letartóztatásban van, s velük közvetlen bűntársi kapcsolatban van a négy, hétfőn őrizetbe vett személy, köztük a két NB I-es futballista.

Uzonyi Attila kérdésre válaszolva csak annyit mondott, hogy az egyik focista Siófokon, a másik Nyíregyházán játszik, a két másik gyanúsított nem sportoló. Az ügyben még egyik őrizetes sem tett vallomást - tette hozzá az alezredes.

Uzonyi Attila nem erősítette meg és nem is cáfolta az MTI más forrásból származó értesülését, miszerint a két élvonalbeli futballista a Siófokon játszó Lipcsei Roland, illetve a debreceni csapattól a Nyíregyházának kölcsönadott Máté Gábor.

A Nyíregyháza kedden közleményt adott ki, amely szerint a nyomozás lezárásáig nem alkalmaznak semmilyen szankciót az érintett játékossal szemben, mert az ártatlanság vélelme mindenkit megillet a bíróság jogerős ítéletéig.

"A játékos ártatlannak vallja magát. A Nyíregyháza Spartacus klubvezetése úgy véli, hogy az országos médiumok hírhajhászása nem segíti az ügy objektív megítélését" - áll a közleményben. A klub vezetői közlik továbbá, hogy az üggyel kapcsolatban csak az Advertum médiacsoportnak adnak tájékoztatást. A Siófok egyelőre nem kívánt reagálni.

A Magyar Labdarúgó Szövetség - értesülve a rendőrségi hírforrások szerint futballistákat is érintő drogügy első részleteiről - a leghatározottabban elhatárolódik ettől, s minden más hasonló, törvénybe ütköző esettől - áll az MLSZ közleményében.

"Az MLSZ vezetői számára elfogadhatatlan és a legsúlyosabb törvényszegésnek minősül, ha sportemberek keverednek kábítószerrel kapcsolatos bármilyen tevékenységbe. Az ártatlanság vélelmét hangsúlyozva, s az elkövetők személyétől függetlenül a magyar labdarúgás irányítói mélységesen elítélnek minden törvénybe ütköző cselekedetet, legyen szó kábítószerügyről, vagy bármi másról" - olvasható a kommünikében.