Vágólapra másolva!
Széteső játékkal, szellős védelmének "köszönhetően" sima vereséget szenvedett a Ferencváros labdarúgócsapata az NB II Keleti csoportjában. A fővárosi zöld-fehérek a kiválóan futballozó Kecskemét otthonában szenvedtek 4-0-s vereséget.

Eredmény, NB II, Keleti csoport, 10. forduló:
Kecskeméti TE - Ferencváros 4-0 (2-0)
Kecskemét, 4000 néző
v.: Bede
Kecskemét: Tóth Z. - Koszó, Gyagya, Lovric, Farkas I. - Csordás Cs., Némedi, Balázs (A. Kopunovic, 57.), Savic - Kormos (Ábel, 75.), Yannick (Szabó T., 84.)
Ferencváros: Zarzycki - Lazic, Dragóner, Mátyus, Vasas - Deme, Lipcsei - Bartha (Fitos, 65.), Vincze O., Kulcsár (Nagy S., 39.) - Ndjodo
gól: Kormos (28.), Yannick (45., 61.), Kopunovic (78.)
piros lap: Vincze O. (63., Ferencváros)

510 napig nem szenvedett vereséget idegenben a Ferencváros labdarúgócsapata, amely Kecskeméten nemcsak ezt a rekordot bukta el, de másodosztályú szereplése legsúlyosabb zakójába szaladt bele.

Pedig bízott a sikerben a vendégcsapat, hiszen a Felcsút elleni kupasiker, illetve a múlt heti, Mezőkövesd elleni bajnoki győzelem azt sugallta, felszálló ágba került az együttes. A Kecskemét viszont nem véletlenül vezette a tabellát: Csordásék öt hazai meccséből négyet megnyert, emellett csak egy döntetlent játszottak.

A Fradiban Csank János vezetőedző a kezdőcsapatba jelölte a sérülésből felépült Vasas Zoltánt, illetve azt a Kulcsár Dávidot, aki korábban csak csereként lépett pályára.

Egy Lipcsei-szabadrúgás és egy Ndjodo-lövés után a 28. percben a hazai csapat szerzett vezetést: Yannick pazar bokamozdulattal ugratta ki a balszélen Kormost, aki a rosszul helyezkedő védők közül könnyedén lőtt a hálóba (1-0).

Rákapcsolt a Kecskemét, több veszélyes támadás és kontra után a 45. percben Csordás remek kiugratása után Yannick 20 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (2-0).

A félidőben nem tudta rendezni sorait a vendégcsapat, ugyanis a Kecskemét elképesztő fölényben futballozott. A 49. percben Nagy Sándor az utolsó pillanatban mentett Kormos elől, majd a csereként beálló Kopunovic lőtt a kapu mellé nagy helyzetben.

A 61. percben ismét Yannick villant, a mezőny legjobbjaként parádézó kameruni 10 méterről mattolta Zarzycki kapust (3-0). A vereséget nem bírta elviselni a Fradi, a 63. percben a dulakodó Vincze Ottó második sárga lapját kapta Bedétől, s mehetett idő előtt zuhanyozni.

A 78. percben Kopunovic állította be a 4-0-s végeredményt, amelynek köszönhetően a Kecskemét megőrizte vezető helyét a bajnokságban, s 8 pontosra növelte előnyét a Ferencvárossal szemben.