Vágólapra másolva!
Majdnem napra pontosan egy esztendővel ezelőtt Máltán 2-1-es vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott. A visszavágásra Újpesten adódott lehetőség, s a Várhidi Péter irányította együttes kiváló játékkal 2-0-ra meg is nyerte Európa-bajnoki selejtezőjét.

Budapest meglepően csendes volt szombaton kora délután, a Váci úton a felújítások ellenére is jól lehetett haladni a Magyarország-Málta Eb-selejtező helyszínére, a Szusza Ferenc-stadionba, aminek leginkább az a drukker örült, aki ötödmagával szélsebesen autózott a Megyeri út felé, s nagy piros-fehér-zöld zászlóját büszkén lengette ki az öregedő verda ablakán.

Az arénától két kőhajításnyira megbúvó gyorsétteremben a kezdő sípszó előtt jó másfél órával megjelentek a rendőrök is, ám nem holmi balhé miatt, az ok ennél prózaibb volt: éhesek voltak. Nekik is jutott a hamburgerből, amit menő motorjuk piciny hátsó csomagtartójában rejtettek el. Ha igazak a hírek, az estebéd elfogyasztásánál nagyobb tennivalójuk nem akadt a futballdélután során.

Nagy öröm, hogy ismét népszerű lett a magyar csapat, a furcsa 16.20-as kezdés előtt 60 perccel már javában hömpölyögtek a hazai hívek a stadion felé, szerencsére a kissé hűvös idő és a tévéközvetítés sem tartotta vissza a szurkolástól Geráék rajongóit.

Tőzsér élete gólját lőtte:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LZU712d92TB4lWUI


A jobb oldali tribün alatti sorbaállós büfében ekkor már remek volt a hangulat, egy hatvanas törzsszurkoló például pont azt ecsetelte, hogy "otthon lecsúszott már egy pálinka, jöhet a sör". "Úgyis balhézni jöttünk, a meccs kit érdekel?" - mondta kacagva egyik (kor)társa, ám közel sem huligánok párbeszéde volt ez, ha valaki, akkor a két idős úr és társasága tényleg a futballérményért jött el Újpestre.

Pár tucat lépéssel odébb, immáron a zöld gyepen közelgett az örmény bíró első sípjele, előtte azonban a háromnegyed háznyi nézősereg egyik szeme sírt (egyperces gyászszünetet tartottak az olimpiai bajnok kalapácsvető Zsivótzky Gyula emlékére), a másik nevetett (a hangosbemondó arról tudósította az egybegyülteket, hogy az U19-es válogatott nem sokkal a találkozó előtt véget ért tatabányai Eb-selejtezőn legyőzte Svájcot 2-1-re , és ezzel csoportelső lett.) Szintén mosolyt fakasztott, amikor az amúgy jó fej szpíker megpróbálta kiejteni Kenneth Scicluna nevét, másodjára vette is az akadályt.