Vágólapra másolva!
Két hónapja már a Real Madrid harmadosztályban érdekelt B csapatában játszik Szalai Ádám. A spanyol sztárgárda fiatal magyar légiósa az [origo] kamrája előtt beszélt mindennapjairól, terveiről és arról, miért nem érzi úgy, hogy ki kellene szorítania Ruud Van Nistelrooyt.

"16 évesen kerültem ki Németországba, s három év után jelentkezett be értem a Real Madrid. A spanyolok második csapatánál két hónapja dolgozom, már négy meccset játszottam, amelyeken két gólt szereztem. Sokkal több van bennem, és ezt ki is fogom magamból hozni" - mesélte a Real Madrid fiatal labdarúgója.

Szalai már tudja, mi a célja: "A Real Madrid második csapatában is olyan teljesítményt kell nyújtanom, hogy ne mondják azt, hogy nem vagyok Real-szintű játékos! Csak a focira koncentrálok. Egy jó szezont szeretnék produkálni, mert a többi már magától fog jönni. Az U21-es csapattal ki kell jutni az Európa-bajnokságra, s szeretnék szerepelni a nagyválogatottban."


Ami a madridi körülményeket illeti: "12 edzőpálya van, az uszoda közös, naponta találkozom a sztárokkal, Raúl például naponta mellettem úszik."

Szalai úgy véli, egyelőre nem az a dolga, hogy kiszorítsa a felnőtt csapatból Ruud van Nistelrooyt. "Nekem Van Nistelrooy az egyik példaképem, de nincs bennem az az érzés, hogy ki kellene szorítanom, sokkal inkább, hogy eltanuljam tőle azt, amit majd később használhatok."