Vágólapra másolva!
Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nehéz mérkőzésre számít a Málta elleni szombati, hazai Európa-bajnoki selejtezőn.

"Általában azok az összecsapások a legnehezebbek, ahol papíron gyengébb az ellenfél. Biztos vagyok benne, hogy a máltaiak rendkívül zártan fognak védekezni, és a gyors kontratámadásokkal próbálnak operálni" - mondta a szakember a nemzeti csapat hétfői találkozóján.

A két csapat legutóbb "emlékezetes" mérkőzést játszott: 2006. október 11-én Ta'Qali-ban a hazaiak Andre Schembri duplájának és Michael Mifsud parádés játékának köszönhetően megérdemelten győzték le 2-1-re az akkor még Bozsik Péter irányította magyar válogatottat. Ez a vereség a tréner távozását eredményezte, azóta a fiatalítás elvét követve Várhidi Péter vezeti a csapatot.

"Nagyon várom már a szombati mérkőzést, hiszen a jelenlegi csapatból egyike vagyok azon játékosoknak, akik testközelből élték át azt a szörnyű kudarcot. A válogatottnál soha nem volt probléma a hangulattal, de a törökök elleni hazai 1-0-ás kudarcot követően egyszerűen nem tudtunk olyan állapotba kerülni a máltai meccsre, hogy jól szerepeljünk" - emlékezett vissza az ominózus összecsapásra Gera Zoltán, a West Bromwich Albion légiósa.

"Kicsit hasonló helyzetben vagyunk, mint a moldávok ellen, hiszen mindenki győzelmet vár a csapattól. Nem kell megijednünk, ha az ötödik percben még nem vezetünk 2-0-ra, türelmesen kell futballoznunk" - tette hozzá a csapatkapitány.

A máltai vereség óta eltelt időszak változásait jelzi, hogy az akkor pályára lépett labdarúgók közül jelenleg hatan - Gera Zoltán, Halmosi Péter, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Tóth Balázs és Leandro de Almeida - tagjai a válogatott keretének.

Közülük Vanczák és Tóth biztosan nem játszik a Szusza Ferenc-stadionban, előbbi Hajnal Tamással és Priskin Tamással egyetemben eltiltását tölti, utóbbi pedig sérült.

"Úgy gondolom, egy válogatott akkor lehet csak igazán erős, ha a játékosok tökéletesen ismerik a másik gondolatát, így amennyiben valaki kidől a sorból, nem kell különösebben aggódni a pótlása miatt. Természetesen megvannak a megfelelő helyettesek a sérültek és az eltiltották posztjára, így a felálláson nem fogok változtatni, tehát a megszokott 4-3-3-ban kezdünk. Lehetőség szerint minél hamarabb gólt kell rúgnunk, és akkor nem lehet baj" - mondta a szövetségi kapitány.