Vágólapra másolva!
A hétvége futballrangadóját egyértelműen Spanyolországban játsszák, ahol a Primera División 7. fordulójában a Barcelona az Atlético Madridot fogadja. Angliában a Arsenal a Sunderlandet, a bajnok Manchester United a Wigant látja vendégül. Az olaszoknál Rómában kellene javítani a Milannak.

Nem mindennapi csemegének ígérkezik az FC Barcelona-Atlético Madrid összecsapás a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában, mivel a pontvadászat jelenleg legjobb formában lévő két támadója lép pályára Messi, illetve Agüero személyében.

Az elmúlt hetekben a spanyol és a nemzetközi sajtó egyformán Lionel Messit, a Barca argentin csatárát "istenítette", hiszen két hét alatt hét góllal és több gólpasszal tűnt ki társai közül, ám nem szabad elfelejteni, hogy a szombati ellenfélnél honfitársa, Sergio Agüero szinte ugyanilyen ütemben szállítja a gólokat. A mesterlövészek csatáját öt-öt találattal holtversenyben vezeti a két ifjú labdarúgó - Messi 20, Agüero pedig 19 éves -, aki a hétközi európai kupafordulókban is eredményes volt.

"Sokat beszélgettünk mostanában, még viccelődtünk is rajta, hogy mennyire azonosak a statisztikáink. Fantasztikus érzés ilyen mérkőzéseken pályára lépni, mint amilyen a szombati is lesz, ennél már csak az lenne jobb, ha nyernénk" - mondta Agüero.

A címvédő Real Madridra, továbbá a Valenciára is könnyű feladat vár, hiszen előbbi a Recreativót, utóbbi pedig az Espanyolt látja vendégül.