Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában már kedd késő délután megkezdődtek a csatározások, hiszen az időeltolódás miatt a CSZKA Moszkva korábban fogadta a török Fenerbahcét, s ért el 2-2-es döntetlent. Este jöttek a rangadók: a német Stuttgart a spanyol Barcelonát, az angol Manchester United az olasz AS Romát látta vendégül, de meglepetés nem született, hiszen a katalán és az angol csapat is diadalmaskodott. A játéknap nagy tragédiáját a francia bajnok Lyon élte át, amely hazai pályán 3-0-ra kapott ki a nagyon jó napot kifogó skót Rangerstől.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, E csoport:
Olympique Lyon (francia) - Glasgow Rangers (skót) 0-3 (0-1)
Lyon, Stade de Gerland
v.: Övrebö (norvég)
Lyon: Vercoutre - Réveillére (Clerc, 81.), Squillaci, Anderson, Grosso - Juninho, Bodmer (Ben Arfa, 60.), Källström - Govou, Baros (Keita, 60.), Benzema
Rangers: McGregor - Hutton, Cuellar, Weir, Papac - Hemdani - Beasley (Adam, 90.), Thomson, Ferguson, McCulloch (Novo, 81.) - Cousin (Whittaker, 66.)
gól: McCulloch (23.), Cousin (48.), Beasley (53.)

Hatalmas hazai fölényben telt el az első félidő, de a Lyon hiába birtokolta 60 százalékban a labdát, próbálkozott 11 lövéssel, a vendég Rangersnek mindössze három kísérlet elég volt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést.

A 23. percben Beasley jobb oldali szögletére McCulloch érkezett jól, s a megdermedt Vercoutre mellett a hálóba bólintotta a labdát (0-1).

A szünet sem tett jót a Lyonnak, amely a 48. percben kétgólos hátrányba került: Cousin a kapunak háttal állva, két védő vel a nyakán is befordult, s hatalmas gólt lőtt (0-2). Összeomlott a Lyon, öt perc múlva Beasley is betalált, a Rangers 3-0-s győzelme egyértelműen a játéknap legnagyobb meglepetése

VfB Stuttgart (német) - FC Barcelona (spanyol) 0-2 (0-0)
Stuttgart, Gottlieb-Daimler-stadion
v.: Hansson (svéd)
Stuttgart: Schäfer - Osorio (Marica, 63.), Tasci, Meira, Boka - Pardo - Hilbert, Farnerud (Magnin, 76.), Khedira (Meissner, 76.) - Gómez, Cacau
Barcelona: Victor Valdes - Oleguer, Turam, Marquez (Puyol, 7.; Sylvinho, 64.), Abidal - Iniesta - Xavi, Deco - Messi, Henry, Ronaldinho (Krkic, 82.)
gól: Puyol (53.), Messi (67.)

Nehéz mérkőzésre számított Frank Rijkaard, s nem tévedett, hiszen a Barcelona alaposan megszenvedett a Stuttgart otthonában. A német csapat Gómez és Cacau révén állandó veszélyt jelentett Valdés kapujára, igaz, a katalánoknál Henry és Messi mellett Deco hagyta ki a legnagyobb helyzetet, az 5. percben ugyanis a kapufát döngette meg.

Az 53. percben a Marquez korai kiválása miatt pályára lépő Puyol révén jött a Barcelona-gól, a hosszú hajú védő 66. BL-meccsén mindössze másodszor volt eredményes (0-1).

Ugyan a hazai csapat mestere, Armin Veh megpróbált támadószellemű cserét végrehajtani, s Osorio helyére Maricát küldte pályára, a 67. percben a bombaformában lévő Messi megszerezte a Barca második találatát (0-2).