Vágólapra másolva!
Vágó Attila lett a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Diósgyőri VTK új vezetőedzője. A szakembert hétfőn nevezték ki a klub irányítói. Vágó a szombati REAC ellen 1-0-ra elveszített hazai bajnoki mérkőzés után leköszönő Pajkos Jánost váltja a kispadon.

A szakvezetővel a bajnoki szezon végéig kötnek szerződést a klub vezetői, amelyben az is szerepel, hogy amennyiben elégedettek lesznek egymással a felek, a kontraktus két évvel meghosszabbítható.

Vágó nem ismeretlen a diósgyőri szurkolók előtt, hiszen 2003 tavaszán már irányította a piros-fehér együttest: akkor is Pajkos János után ült le az akkor az NB I/B-ben küzdő miskolci gárda kispadjára. Az NB III-ban szereplő Tisza Volán Szeged csapatától érkező szakember akkor tizennégy meccsen vezette a DVTK-t a másodosztályban, ezalatt Vitelkiék kétszer győztek, öt alkalommal döntetlenre végeztek, míg hétszer vesztesen hagyták el a pályát.

A Borsod Online információja szerint Vágó Attila csütörtökön reggel érkezik új csapatához, szerdán, a debreceni ligakupa fordulóban még Földesi Károly (aki marad segítőként, mint ahogy Benczés Miklós és Veréb György is) vezeti Sipekiéket. Ezenkívül a vezetőség az együttes megerősítésén is dolgozik.

A diósgyőriek az eddig lejátszott 10 bajnokijukból egyet sem nyertek meg, 6 ponttal a 15. helyen állnak a tabellán.

Vágó Attila játékospályafutása során megfordult az SBTC, a Nagybátony, az Ózd, az Asztalos SE, az SBTC, a Hódmezővásárhely, a Szeged, Makó és az SZVSE színeiben. Edzőként 1985-1995-ig utánpótlásban dolgozott, aztán a Dorozsma, a Szeged, a Videoton, a Sopron, a Cegléd, a Békéscsaba, a Szolnok, a Diósgyőr, a Veszprém és a Békéscsaba edzőjeként. Később Amerikában vállalt munkát, ezt követően ment Szegedre a Tisza Volán csapatához.