Vágólapra másolva!
Az FC Sevilla labdarúgója, Antonio Puerta keddi halála miatt nem rendezik meg szerda este a Santiago Bernabeu trófeáért kiírt Real Madrid-Sporting Lisboa mérkőzést.

A döntést a madridi klub igazgatósága hozta meg, hogy ezzel is jelezze fájdalmát, illetve együttérzését a sevillai klubbal a fiatal futballista elvesztése miatt.

Barcelonában ugyanakkor megtartják a hazai alakulat és az Internazionale összecsapását a Joan Gamper-kupáért, de a találkozó köré szervezett látványosságok elmaradnak. Az összecsapás bevételének tíz százalékát a Barcelona a szív és érrendszeri betegségek kutatásának támogatására fordítja.

Szerdán egyébként több ezer szurkoló rótta le kegyeletét személyesen Puerta koporsójánál a csapat stadionjában. A kedden elhunyt 22 éves futballista holttestét kedden éjfél után szállították az arénába, ahol a Sevilla szimpatizánsai mellett a városi rivális Real Betis drukkerei is elbúcsúztak a középpályástól.

Puerta koporsóját az egyesület centenáriumi zászlójával és a spanyol nemzeti lobogóval letakarva vitték a stadionba, ahol mindenki személyesen köszönhetett el a labdarúgótól.

A Sevilla játékosai, miután Athénból hazaérkeztek a repülőtérről, a stadionba mentek, és Jose Maria del Nido klubelnökkel közösen öt óráig virrasztottak együtt Puerta családjával, szüleivel, illetve a hetedik hónapja terhes barátnőjével.

Puerta kedd délután hunyt el, azt követően, hogy szombat este, a Getafe elleni mérkőzés első félidejében összeesett, majd nem sokkal később ismét elvesztette eszméletét, és kómába került.

A Sevilla kedden az AEK Athén otthonában lépett volna pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján, ám a mérkőzést jövő hétfőre halasztották.

A délutáni órákban mintegy 30 ezres tömeg kísérte utolsó útjára Puertát, akit a San Fernando temetőben helyeztek örök nyugalomra. A hívek a "Puerta amigo, Sevilla esta contigo" (Puerta barátunk, Sevilla veled van) rigmust skandálták. A szertartásra a család kérésére szűk körben került sor, csak a hozzátartozók és csapattársak voltak jelen.

A tragédia kiváltója a dpa német hírügynökség értesülése szerint veleszületett szívgyengeség volt, amelyet nem ismertek fel az orvosok.