Vágólapra másolva!
A címvédő Internazionale nagy meglepetésre csak döntetlent ért el a vendég Udinese ellen az olasz labdarúgó-bajnokság első fordulójában - a 92. percig vezető milánóiak (pont)vesztét egy öngól okozta. A vasárnapi Premier League-játéknap előtt 19. helyen álló, amúgy címvédő Manchester United végre megszerezte első sikerét a friss szerzemény portugál Nani bombagóljával. A Bundesliga a Schalke hajrában kiszenvedett wolfsburgi remijétől hangos, míg Spanyolországban az ezüstérmes Barcelona azonnali botlásáról s a Valencia otthoni betlijéről beszélnek.

Az élvonalba visszatérő Juventus után a címvédő Internazionale és a másik nagy esélyes, BL-győztes AC Milan is bemutatkozatott a 2007/2008-as olasz bajnokságban.

Az Udinesét fogadó Inter úgy kezdte az új idényt, ahogy az előzőt befejezte: remekül, hiszen már a nyolcadik percben nála volt az előny. Ibrahimovic szemet gyönyörködtető zsonglőrködés után ugratta ki Stankovicot, aki a jobbösszekötő helyéről az elvetődő kapus lába mellett a rövid sarokba helyezett.

A svéd támadó kis híján még egy gólpasszt jegyzett az első félidőben, Cruz azonban elpuskázta a lehetőséget. Magabiztosan játszott az Inter, a szünet előtt 62 százalékban birtokolta a labdát, ugyanakkor a vendégek sem voltak megilletődve, és a milánóiak 9 próbálkozása mellett 8-szor ők is megcélozták a kaput.

A második játékrészt már az Udinese kezdte aktívabban, Quagliarella épphogy elvétette a bal alsó sarkot. Az 57. percben Julio Cesar a 16-oson kívül csak kézzel tudott menteni Asamoah elől, így kiállították. Mancini csatárt áldozott, Cruz helyére beállt Toldo, aki rögtön magabiztosan védte d'Agostino szabadrúgását.

Úgy tűnt, a húzás a későbbiekben is beválhat, a bajnokcsapat az utolsó percekig megőrizte az előnyét, a hosszabbításban azonban öngóllal egyenlített az Udinese: Pepe szöglete után Mesto stukkolt bele a labdába, amely végül Cordoba fejéről pattant a hálóba. Filkor Attila nem kapott játéklehetőséget a hazaiaknál.

Forrás: EPA

Korai öröm - késő(i) bánat

Ami a nap többi találkozóját illeti, a BL-címvédő Milan az Aranylabda-választás nagy esélyese, a brazil Kaká duplájának is köszönhetően verte a Genoát idegenben, a nagy terveket szövögető Napoli viszont félelmetesnek mondott stadionjában meglepetésre kikapott a Cagliaritól.

A Fiorentina viszont nem kímélte Firenzében az Empolit (3-1), a többi helyszínen azonban nem örülhettek a hazai drukkerek: a Parma a Cataniával, a Reggina az Atalantával remizett, míg a Siena egyetlen pontnak sem örülhetett, a - Koman Vladimir nélküli - vendég Sampdoria 2-1-re diadalmaskodott ellene.

A késő esti találkozón Palermóban vitézkedett az AS Roma: a Farkasok szűk fél óra alatt letudták nyitóbajnokijukat, hiszen a 27. percben már 2-0-ra vezettek.

Serie A, 1. forduló:
Fiorentina - Empoli 3-1 (0-0)
gól: Pazzini (56.), Mutu (64.), Montolivo (70.), illetve Saudati (90.)

Genoa - AC Milan 0-3 (0-3)
gól: Ambrosini (21.), Kaká (44., 45., a másodikat 11-esből)

Internazionale - Udinese 1-1 (1-0)
gól: Stankovic (9.), illetve Cordoba (92., öngól)
piros lap: Julio Cesar (57., Internazionale)

Napoli - Cagliari 0-2 (0-0)
gól: Matri (49.), Foggia (59., 11-esből)

Parma - Catania 2-2 (2-2)
gól: Pisanu (27.), Rossi (43.), illetve Morimoto (12.), Baiocco (44.)

Reggina - Atalanta 1-1 (0-0)
gól: Amoruso (77), illetve Doni (84., 11-esből)

Siena - Sampdoria 1-2 (0-1)
gól: Corvia (68.), illetve Bellucci (33.), Montella (86.)

Palermo - AS Roma 0-2 (0-2)
gól:
Mexes (3.), Aquilani (27.)