Vágólapra másolva!
Az előző szezon minden idők egyik legizgalmasabb pontvadászatát hozta Spanyolországban, hiszen a Primera División aranyérmének sorsa csak az utolsó fordulóban dőlt el. Az első helyen végzett Real Madridnál a bajnoki cím ellenére nagy változások történtek, de az ezüstérmes FC Barcelona is kissé átalakította keretét - a Sevilla FC pedig meg tudta tartani a legjobbjait. E három csapat mellett talán még a Valencia CF és az örök ígéret Atlético Madrid is versenyben lehet majd az elsőségért.

Alaphelyzetben nem valami gyakori eset, hogy egy klubnál, amely három sikertelen év után ismét elhódít valamilyen trófeát, menesszék a szakvezetőt, de a Real Madrid ebből a szempontból mindig különlegesnek számított.

Az olasz trénertől, Fabio Capellótól az sem volt elég, hogy csapata bajnok lett, utolsó nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, és ezen a nyolc találkozón kis híján meccsenkénti hármas gólátlagot produkált - a vezetőség felbontotta a mester szerződését, és a helyére a Getafe CF német edzőjét, Bernd Schustert szerződtette.

Capellót leginkább a védekező játékstílus miatt kritizálták (bár a bajnoki hajrá teljesítménye nem éppen ezt sugallja), és Schuster stílusváltást ígért, de egyelőre úgy tűnik, hogy csak menet közben döbbent rá, hogy mibe is csöppent bele.

A királyi gárda nyári igazolásai legalábbis óriási kapkodásról tesznek tanúbizonyságot, és nem sok jele van annak, hogy pár nappal a bajnoki rajt előtt a germán trénernek van valami határozott elképzelése a taktikáról, vagy az ideális kezdő tizenegyről.

A madridiak eddig 117 millió eurót költöttek a nyáron, amivel minden más klubot fölülmúltak, és egyelőre csak annyit lehet megállapítani, hogy a korábbi brazil helyett immár az argentin és a holland befolyás lesz a jellemző.

Forrás: EPA

Heinze és Robben komoly erősítés lehet - nem szerencsés viszont, hogy az utolsó pillanatban érkeztek

Azt azonban, hogy az Atlético Madrid ellen az első fordulóban milyen összeállításban lépnek pályára, lehet, hogy még Schuster sem tudja: az edzőmeccseken szinte félidőről félidőre változtatta az összeállítást, gyakran a taktikát is, és az utolsó pillanatban megvett focisták személye tovább bonyolítja a helyzetét. A Real persze akár még így is összeállhat, de egyelőre nem biztató a helyzet a madridisták számára.