Vágólapra másolva!
Fabio Capello, a Real Madrid nyáron menesztett vezetőedzője egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a vezetők nem engedték játszani David Beckhamet, miután az angol középpályás bejelentette, a következő idénytől a Los Angeles Galaxyban folytatja pályafutását. Az olasz mester emellett hazugnak és tiszteletlennek nevezte a királyi gárda elöljáróit.

"Beckhammel kapcsolatban a döntést a menedzsment hozta meg, mivel a vezetők nem akartak olyan játékost a pályán látni, aki a szezon befejeztével már biztosan távozik a klubtól" - mondta a Marca című lapnak Capello, aki jelenleg Budapesten tartózkodik, mivel a RAI olasz állami televízió szakkommentátoraként megtekinti a squadra azzurra magyarok elleni fellépését.

A világhírű olasz tréner azzal indokolta a döntés elfogadását, hogy amikor dolgozik, akkor mindig az adott csapat mezét viseli, így minden körülmények között védi annak érdekeit.

A mester nyilatkozatában nem kímélte Predrag Mijatovic sportigazgatót és Ramon Calderón elnököt sem: "Mijatovic hazudott nekem és Franco Baldini segédedzőnek, akinek ráadásul nagyon fontos ajánlata volt más együttestől. Azt mondta nekünk a bajnoki cím megnyerése után, hogy mindannyian maradhatunk Madridban. Calderóntól pedig semmit nem hallottam, egyszer sem hívott fel. Azt hiszem, azok után megérdemeltem volna némi tiszteletet, hogy eljöttem Olaszországból segíteni megnyerni neki az elnökválasztást".

Forrás: MTI
Capello a Puskásban

Capello pályafutása egyik legfájdalmasabb emlékeként említette, hogy miután a Real Madridot négy év után sikerült ismét bajnoki címre vezetnie, két hét múlva felállították a kispadról. Saját bevallása szerint ráadásul ez élete egyik legnehezebb feladata volt, mivel egy három éve teljesen sikertelen és szétesett, valamint konfliktusokkal terhelt csapatból egy idény alatt sikerült egységes együttest kovácsolnia, amely óriási hittel és akarattal végül nem maradt trófea nélkül, s megnyerte a Primera Divisiónt.