Vágólapra másolva!
A Manchester City hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a városi rivális Manchester United együttesét az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának rangadóján. Sven-Göran Eriksson csapata ezzel százszázalékos maradt, és vezeti a tabellát, míg Sir Alex Ferguson tanítványai továbbra is nyeretlenek. A nap másik csúcsmérkőzésén megosztozott a pontokon a Chelsea és a Liverpool, miként az Arsenal is csak döntetlenre volt képes a Blackburn otthonában.

Azok után, hogy a Manchester United megnyerte az előző bajnokságot, majd a nyári szünetben messze a legtöbb pénzt költötte el erősítésre, nagy meglepetésnek számított, hogy első két fordulóban mindössze két döntetlenre volt képes. A gyenge kezdés pedig, úgy tűnik, kisebb válsággá mélyült, a városi riválisával szemben remekül rajtoló Manchester City ugyanis 1-0-ra győzött a derbin, vagyis továbbra is százszázalékos mérleggel büszkélkedhet - a mezőnyből immár egyedüliként. Az átigazolási szezonban szintén alaposan megerősített kék-fehérek győztes gólját éppen az egyik új szerzemény, a brazil Geovanni szerezte egy fantasztikus lövés után még az első félidő derekán.

Fergusonnak a meccs előtt elsősorban csatárgondokkal kellett szembenéznie, hiszen Wayne Rooney lábtörése miatt két hónapra kidőlt a sorból, Saha és Solskjaer viszont még nem épült fel sérüléséből, Cristiano Ronaldót pedig kiállították hétközi Portsmouth elleni mérkőzésen. A skót mesternek így nem igen volt más választása, mint a 4-5-1-es hadrend, az egyszemélyes csatársort Carlos Tevez alkotta, míg Ronaldót Luis Nani helyettesítette.

Mégpedig nem is akárhogyan. A Sporting Lisboától érkezett szélső ezúttal is honfitársához hasonló képességeket csillogtatott, a találkozó elején többször is őrületbe kergette a City védőit, nem egyszer helyzetbe is került, de nem tudott túljárni Kasper Schmeichel - a United legendás hálóőre, Peter Schmeichel fiának - eszén.

A kezdeti rohamok után a későbbiekben is a vendégek uralták a játékot, Geovanni azonban egy 24 méterről indított bombával a pályaválasztót juttatta előnyhöz.

A gól utáni visszaesést követően a második félidőben sokat tett az egyenlítésért a United - a szöglet után kapufát fejelő Vidic és a szintén csak centiket tévesztő Tevez állt hozzá a legközelebb -, de hiába próbálkozott a meccs során 15-ször kapura lövéssel, nem sikerült a hálóba találnia.

A kilencből kilenc pontot begyűjtő, és ezzela táblázat élére kerülő City még gólt sem kapott az idei szezonban, Ferguson együttese viszont 1992 óta nem rajtolt ilyen pocsékul.

A nap másik csúcsmérkőzésén a Liverpool a Chelsea-t fogadta. Jórészt a hazaiak irányították a játékot, s a sztárigazolás, Fernando Torres góljával meg is szerezték a vezetést, a 62. percben azonban egy vitatható bírói ítélet nyomán Frank Lampard büntetőből egalizált, kialakítva ezzel a végeredményt.

Az Arsenal a holland Robin van Persie korai góljával ugyan sokáig vezetett a Blackburn Rovers otthonában, ám David Dunn 23 méterről - Jens Lehmann hibájának is köszönhetően - egyenlített, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

Premier League, 3. forduló:
Manchester City - Manchester United 1-0 (1-0)
gól:
Geovanni (31.)

Blackburn Rovers - Arsenal 1-1 (0-1)
gól:
Dunn (72.), illetve van Persie (18.)

Liverpool - Chelsea 1-1 (1-0)
gól:
Torres (16.), illetve Lampard (62., tizenegyesből)