Vágólapra másolva!
A Premier League 3. fordulójának nyitómérkőzésén a Bolton Wanderers 3-1-es vereséget szenvedett a Fratton Parkban a Portsmouth vendégeként, így továbbra is pont nélkül szerénykedik a tabellán. Javított viszont a Tottenham, amely két zakó után négy góllal verte az újonc Derby County. Az első két meccsén győztes, s ezzel listavezető Everton menetelése ugyanakkor megszakadt: a liverpooliak kikaptak a Reading otthonában.

A Bolton Wanderers mostani helyzete kísértetiesen emlékeztet a Charlton egy évvel korábbi szezonkezdetére.

Akkor a londoni kiscsapattól 15 év után távozó Alan Curbishley alig tette be maga után az ajtót, az Athletic zuhanórepülésbe kezdett, amely a szezon közben végrehajtott edzőcserék ellenére végül a csapat kieséséhez vezetett.

2007 áprilisában egy újabb hosszú kapcsolat végződött válással: Sam Allardyce nyolc év után állt fel a Bolton kispadjáról a Newcastle kedvéért. Ahogyan a Charlton esetében, úgy Boltonban is a csapat neve eggyé vált az edzőjével: a Manchester szomszédságában található város klubjából a Big Sam becenévre hallgató, többek között hajmeresztő újításairól is elhíresült Allardyce csinált angol élcsapatot, amelyet a nemzetközi porondra is kijuttatott.

Távozását követően addigi segítője, Sammy Lee kezébe került a marsallbot, a Premier League-újonc edzővel azonban alaposan beragadt a csapat a rajtnál. Rögtön az első körben pont Allardyce Szarkái csenték el mindhárom pontot Boltonból, ezt követően pedig a Fulham ellen veszített a csapat - korai vezetésről.

A két döntetlennel - abból az egyik a MU ellen - indító Portsmouth vendégeként tehát nagy teher volt a vendégjátékosok vállán, ez azonban a mérkőzés elején nem igazán látszott, ráadásul Anelka góljával korán előnyhöz jutott a Wanderers.

A hátrányba került Pompey gyorsan megrázta magát, és a két nigériai, Kanu - szezonbeli első - majd Utaka góljaival negyedórán belül megfordította az állást. A második félidőben próbálkozott a Bolton, helyzetei voltak Sammy Lee csapatának, egyenlítenie azonban nem sikerült. És ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a végén Cid még buktatta Kanut, Taylor pedig tizenegyesből bebiztosította a hazai győzelmet.

A mérkőzést követően Sammy Lee azért háborgott, mert szerinte a második hazai gólt szabálytalanság előzte meg, kollégája, Harry Redknapp viszont elégedett volt a látottakkal. "Nagyszerűen játszottunk" - summázott az angol edzőfejedelem.

Eredmények, Premier League, 3. forduló:
Portsmouth - Bolton Wanderers 3-1 (2-1)
gól:
Kanu (16.), Utaka (30.), Taylor (88. 11-esből), illetve Anelka (12.)

Tottenham Hotspur - Derby County 4-0 (3-0)
gól:
Malbranque (2., 6.), Jenas (14.), Bent (80.)

Birmingham City - West Ham United 0-1 (0-0)
gól:
Noble (70., 11-esből)

Fulham - Middlesbrough 1-2 (1-0
gól:
McBride (16.), illetve Mido (55.), Cattermole (88.)

Reading - Everton 1-0 (1-0)
gól:
Hunt (44.)

Wigan Athletic - Sunderland 3-0 (1-0)
gól:
Heskey (16.), Landzaat (62., 11-esből), Sibierski (69., 11-esből)

Newcastle United - Aston Villa 0-0