Vágólapra másolva!
A Fehérvár FC 1-0-ra nyert a Nyíregyháza otthonában a labdarúgó Soproni Liga 5. fordulójában. A Sopron megszerezte első győzelmét, Détári Lajos csapata Tatabányán diadalmaskodott. A Győr otthon verte 2-1-re a REAC gárdáját.

Soproni Liga, 5. forduló:
Nyíregyháza - Fehérvár FC 0-1 (0-1)
Nyíregyháza, 3000 néző
v.: Kassai
Nyíregyháza: Lazareanu - Zaleh, Ambrusz, Sipos, Cornaci - Miskolczi (Vukadinovic, a szünetben), Hegedűs, Zabos, Lippai (Montvai,76.) - Moldován (Szilágyi, 60.), George
Fehérvár: Sebők Zs. - Kocsis (Fehér, a szünetben), Koller, Horváth G., Mohl - Simek, Farkas B., Bozic, Nagy D. (Vayer, 59.) - Dajic (Dvéri, 72.), Sitku
gól: Farkas B. (36.)
sárga lap: Cornaci (74.), Zaleh (79.)

7. perc: Bozic vezetgette a labdát a hazai térfélen, majd 30 méterről lövésre szánta el magát. A nyíregyházi játékosok csak nézték a labdát, ami végül a keresztlécen csattant.

12. perc: a baloldalon futott a vendégakció, amikor is egy középre ívelés után Sitku került helyzetbe, a támadó jó ütemben csúsztatott bele a labdába, de pechjére lécet találta el.

22. perc: ezúttal is Bozic és a kapufa volt a főszereplő. A székesfehérvári játékos ezúttal szabadrúgásból próbálkozott hasonló távolságból, mint korábban, de ezúttal is Lazareanuval volt a felső léc.

25. perc: Az első igazán komoly hazai lehetőség is a kapufán halt el. Cornaci laposan gurított középre a túloldalon érkező Miskolczi a bal kapufát találta el.

36. perc: a sokadik távoli vendég bomba meghozta eredményét. Farkas Balázs mintegy 30 méterről, jobbal kilőtte a kapu jobb oldalát. (0-1)

68. perc: Vukadinovics viharzott el a jobb oldalon, majd átívelt a hosszú oldalra, ahol Lippai érkezett és egyből lőtt, de Sebők a gólvonalon mentett.

Mindkét csapat kedvező előjelekkel várta a mérkőzést. A Nyíregyháza hazai veretlensége aztán hamar veszélybe került, de Bozic két alkalommal is a kapufát találta el. Fortuna egyik oldalra sem akart elszegődni szövetségesnek, hiszen ezt követően mindkét kapufán csattant még egy-egy alkalommal a labda. A vendégek a félidő végéhez közeledve egy jól eltalált lövéssel szereztek vezetést.

Fordulás után szinte egyenlíthetett volna a hazai együttes, de a helyzetek sorra maradtak ki. A székesfehérváriak beszorultak saját térfelükre, de a hazai támadók csak a gólvonalig jutottak el, vagy Sebők kapus vagy egy játékos tisztázott kritikus helyzetben. A látottak alapján benne volt a gól a nyíregyházi támadásokban, de ezúttal Farkas Balázs távoli bombája döntötte el a három bajnoki pont sorsát.