Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság második fordulójában Hajnal Tamás együttese, az újonc Karlsruhe fogadja Huszti Szabolcs csapatát, a Hannovert. Mindkét magyar futballista meghatározó tagja csapatának, ezért várhatóan Hajnal és Huszti is a kezdő 11-ben kap helyet.

A rajt az újoncnak sikerült jobban, amely Hajnal két góljával nyert a német kupa-győztes Nürnberg vendégeként, míg Husztiék hazai pályán szenvedtek 1-0-s vereséget az UEFA-kupa-résztvevő Hamburgtól.

Németországot két másik rangadó tartja lázban: az elmúlt szezon bronzérmese, a Werder Bremen a negyedikként záró és a nyáron több mint 70 millió euróért megerősített Bayern Münchent fogadja.

A Ruhr-vidéki rangadón a bajnoki ezüstérmes Schalke 04-hez az ősi rivális, a Borussia Dortmund látogat. Az elmúlt szezonban a gelsenkircheniek egy fordulóval a bajnokság vége előtt szenvedtek 2-0-s vereséget Dortmundban, aminek következtében a tabella élén megelőzte őket a bajnok VfB Stuttgart. A címvédő Dárdai Pál csapatánál, a Hertha BSC-nél vendégeskedik, míg a Cottbushoz (Szélesi Zoltán együttese) a Bochum érkezik.

Még a forduló előtt a Karlsruhe irányítói 2009. június 30-ig meghosszabbították Edmund Becker vezetőedző szerződését, amely 2008-ig volt érvényes. Az 51 éves szakember 2005 óta irányítja a szakmai munkát a klubnál, tavaly a másodosztályú bajnokság megnyerésével juttatta fel az élvonalba a gárdát, ahol kilenc éve szerepelt legutóbb a csapat.

Bundesliga, 2. forduló:
péntek:
Karlsruhe - Hannover 20.30
szombat:
FC Schalke 04 - Borussia Dortmund 15.30
Werder Bremen - FC Bayern München 15.30
Hertha BSC - VfB Stuttgart 15.30
Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt 15.30
Hansa Rostock - 1. FC Nürnberg 15.30
MSV Duisburg - VfL Wolfsburg 15.30
vasárnap:
Hamburger SV - Bayer Leverkusen 17 ó
FC Energie Cottbus - VfL Bochum 17 ó