Vágólapra másolva!
A Manchester United mindössze 1-1-es döntetlenre volt képes a Portsmouth vendégeként a Premier League 2. fordulójában, így továbbra is győzelem nélkül áll a tabellán. A Reading ezúttal a Chelsea bajuszát húzkodta meg - sikertelenül -, a Sunderlandet viszont ismét egy cserejátékos gólja mentette meg a ráadásban. Két meccsből kettőt nyert a ManCity, kettőből kettőt bukott eddig a Boro.

Igazán nagy rangadót nem tartogatott a Premier League 2., ráadásul - különböző európai kupakötelezettségek miatt csonka - fordulója, azonban jó pár olyan mérkőzésre volt kilátás, ahol esetleg borulhat a szigorúan vett papírforma.

A kör nyitómérkőzésén kedden este David Moyes mind markánsabb Evertonja idegenben verte a tavalyi szezonhoz hasonlóan ezúttal is pocsékul rajtoló Tottenhamet, így akár még az is lehet, hogy idén majd a Stolverkosok ugorhatnak be az előzetesen a Spursnek ítélt ötödik bajnokesélyes szerepébe.

A szerdai játéknapon két nagyágyú is pályára lépett, de idegenbeli fellépésén egyikre sem várt sétagalopp. A Manchester United számára a Portsmouth 2003-as feljutása óta afféle Bermuda-háromszög a Fratton Park: jó pár pontot elhullajtott már a kikötővárosban Sir Alex Ferguson csapata. A szerda esti összecsapáson győzelemre volt ítélve a vendégcsapat, hiszen az elmúlt években bebizonyosodott, hogy egy-egy pont elvesztése gyakorlatilag a bajnokság végkimenetelét is eldöntheti.

A sérülésektől sújtott Vörös Ördögök ráadásul rögtön egy döntetlennel kezdték a szezont hazai pályán a Reading ellen, így mindenképpen nyerniük kellett e Pompey vendégeként. A címvédő a veterán Paul Scholes góljával meg is tette az első lépést a cél megvalósítása felé, azonban győznie mégsem sikerült, hiszen Mwaruwari a második félidő elején egalizált, ezután pedig gólt már nem, csak két kiállítást láthatott a Fratton Park közönsége.

Ismét cserecsatára révén, ráadásul ismét az utolsó pillanatban szerzett gólt a Sunderland, amely ezúttal egy pontot ért a Birmingham City vendégeként. A bajnokság nyitómérkőzésén csereként győztes gólt szerző Michael Chopra kezdő volt a Fekete Macskáknál, ezúttal egyenlítő góllal hálálva meg Roy Keane menedzser bizalmát. O'Connor révén mégis győzelemre állt a City a hajrában, amikor érkezett a csereként beállt Stern John, a trinidadi csatár pedig megmentette az egyik pontot a vendégcsapatnak az újoncok rangadóján.

Forrás: EPA

Erő kontra technika: Hreidarsson és Nani párharca a Pompey-MU-n

A Chelsea a szünetben még vesztésre állt a Madejski-stadionban a Reading vendégeként, a második félidő elején azonban Lampard és Drogba révén három perc alatt fordított a vendégcsapat, begyűjtve ezzel a kötelező győzelmet.

David Healy! Az északír válogatottal parádézó, "vénségére" beérő csatár a nyáron érkezett a másodosztályú Leedstől a Fulhamhez, ahol második meccsén második gólját szerezte. Ezt az orosz Szmertyin megfejelte még eggyel, így a nyáron pont a Craven Cottage-ről a Boltonhoz szerződött Helguson találata hiábavalónk bizonyult.

Régen rajtolt két győzelemmel, ráadásul kapott gól nélkül a Manchester City: Sven-Göran Eriksson csapata ezúttal az újonc Derbyt verte 1-0-ra, így pillanatnyilag háromszor annyi pontja van, mint a városi riválisnak.

A Wigan a nyáron a Newcastle-i csatárinváziónak áldozatul esett francia Sibierski góljával verte a Middlesbrough-t, így a 2006-os UEFA-kupa-döntős két forduló után még mindig pont nélkül szerénykedik.

Premier League, 2. forduló:
Birmingham City - Sunderland 2-2 (1-0)
gól:
McShane (28. - öngól), O'Connor (82.), illetve Chopra (75.) S. John (90.)

Porstmouth - Manchester United 1-1 (0-1)
gól:
Mwaruwari (53.), illetve Scholes (15.)
kiállítva: Muntari (83.), illetve C. Ronaldo (85.)

Fulham - Bolton 2-1 (2-1)
gól:
Healy (23.), Szmertyin (26.), illetve Helguson (12.)

Reading - Chelsea 1-2 (1-0)
gól:
Bikey (30.), illetve Lampard (47.), Drogba (50.)
kiállítva: K. Cissé (72.)

Manchester City - Derby 1-0 (1-0)
gól:
M. Johnson (43.)

Wigan - Middlesbrough 1-0 (0-0)
gól:
Sibierski (55.)