Vágólapra másolva!
A Barcelona elleni mérkőzéssel búcsúzott el az aktív játéktól Mehmet Scholl, a Bayern München futballistája, aki 1992 óta állt a bajor klub szolgálatában. A vendégek kissé elrontották a Bayern-legenda búcsúmeccsét mivel Lionel Messi pazar góljával 1-0-ra nyertek.

A török apától és német anyától született Scholl profi pályafutását a Karslruhéban kezdte, majd 1992-ben igazolt a Bayernhez, ahol aztán kiteljesedett pályafutása. A bajoroknál eltöltött 15 év alatt nyert nyolc bajnoki címet, amivel csúcstartó hazájában, Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, német kupát, Ligakupát, 36-szor szerepelt a Nationalelfben, ahol nyolc gólig jutott, tagja volt az 1996-os Európa-bajnokságon diadalmaskodó válogatottnak.

Most az első alkalommal kiírt Franz Beckenbauer-kupa keretében a Barcelona elleni meccsel búcsúztatta el a Bayern a remek középpályást, aki a kezdőcsapatban kapott helyet. A katalánok kezdték jobban a találkozót, Ronaldinho találta meg a beinduló Henryt, akinek balos lövését könnyen fogta Kahn.

Xavi léc alá tartó lövésénél már komolyabb munkája adódott az idény végén visszavonuló kapusnak, de ezúttal is megóvta ketrecét a góltól. Az egyik új nyári szerzemény, Yaya Touré is megdolgoztatta Kahnt, aki vetődve ölelte magát a lapos, pattogós kísérletet.

A Bayern részéről elsőként Hamit Altintop tesztelte Victor Valdest, aki nem kapott szívgörcsöt a középre érkező labdától, Scholl beadása után pedig Toni nem érte el a kissé magasan érkező játékszert. Hamit Altintop kitartóan próbálkozott, előbb ballal erőtlenül, majd jobbal nagy erővel tette kapura a labdát, utóbbi kissé meglepte a Barca kapusát, aki csak másodjára kaparintotta meg a labdát.

A félidő végén mindkét kapu előtt adódott egy-egy nagy ziccer, Ronaldinho passza után Henry ugyan egyedül vezette Kahnra a labdát, de az eldőlő kapust találta el, majd Schweinsteiger nyert párharcot Zambrotta ellen, és bár Valdes bizonytalanul indult ki kapujából, a szőke középpályás rüszttel a jobb felső mellé helyezett.

A fordulás után a mexikói tehetség, Dos Santos tekerése halt el Kahn kesztyűi között, majd az 53. percben talpra ugrott az egész stadion, elindult lefelé ugyanis Scholl, akinek a helyét a szintén hetes mezt viselő Ribéry foglalta el, a 36 éves búcsúzó klasszist még percekig éltette a müncheni közönség.

Forrás: EPA

Hamit Altintop próbál odapiszkálni Yaya Tourénak

Bár az iram továbbra is sétálós volt, lehetőségek azért akadtak, Deco például 22 méterről szúrta rá spiccel, nem is tévedett sokat, mint ahogy Hamit Altintop újabb bombája is kevéssel suhant el a bal alsó mellett. Henry második ziccerét is elbaltázta, Dos Santos varázsolta a francia fejére a labdát, aki senkitől sem zavartatva melléstukkolt, aztán a Bayern riogatott egy veszélyes szabadrúgással, amiről Klose épphogy lekésett a hosszún.

A 85. percben megszületett a meccs egyetlen, de nem akármilyen gólja: Deco beadását Demichelis fejelte ki, Messi pedig kapásból, bal külsővel, óriási erővel vágta a lehulló labdát a jobb sarokba, a kapufa is besegített a kis argentinnek, aki ezzel kissé elrontotta Scholl ünnepi meccsét, de sokáig emlékezetes találattal ajándékozta meg magát és a közönséget.

Franz Beckenbauer-kupa:
Bayern München - Barcelona 0-1 (0-0)
gól:
Messi (85.)