Vágólapra másolva!
Németh Krisztián és Simon András után immáron a harmadik magyar labdarúgót igazolta le az idei nyáron a 2007-ben BL-döntős és Premier League-dobogós FC Liverpool. Az MTK akadémiáján nevelkedett kapus, Gulácsi Péter 1+2 éves profiszerződést írt alá az Anfield Road-i együtteshez.

Az utánpótlás-válogatott Gulácsi és a két klub opciós szerződést kötött, azaz a végleges megállapodás az egyéves kölcsönszeződés lejártával léphet életbe. A fiatal hálóőr korábban a Sándor Károly Akadémia és a Liverpool között fennálló partneri viszonynak köszönhetően tíz napot töltött a Liverpool edzőközpontjában. Az MTK 17 éves játékosa a Liverpool tartalékcsapatához csatlakozik majd, amely - Rafael Benítez irányításával - együtt készül a felnőttkerettel.

"Közel fél éves reménykedéssel és izgalmakkal teli időszak végére tett pontot ez a szerződés" - mondta nem sokkal a szerződés aláírása után Gulácsi Péter. "Hónapok óta azzal a tudattal keltem és feküdtem: esélyem van arra, hogy az FC Liverpool játékosa legyek. Az ügyeimet intéző Careers Management Group képviselőitől tudtam, hogy több más európai élcsapat és több Premier League-klub is érdeklődött irántam kitartóan, de én mindenképpen a Liverpoolba vágytam. Még márciusban küldött nekem egy dedikált kesztyűt Pepe Reyna, de bevallom, akkor csak nagyon titkon reméltem, hogy egyszer majd közösen gyakorolhatunk. Azóta mintha álomvilágba élnék, hiszen júliusban már többször is együtt edzhettem vele."

"Amikor először itt jártam, nagyon sokan voltunk kapusok, és őszintén szólva kevés esélyét láttam annak, hogy már ebben az átigazolási szezonban ide kerülhetek, de a menedzsereim végig biztattak. Amikor aztán közölték velem, hogy a Liverpool vezetői a leigazolásom mellett döntöttek, határtalanul boldog voltam. Egész életemben azért dolgoztam, edzettem, hogy egyszer egy angol klubhoz kerülhessek, és nem hittem volna, hogy erre már ilyen korán sor kerülhet. Nagyon szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy eddig jussak - elsősorban a szüleimnek és a Sándor Károly Akadémián dolgozó edzőknek, az MTK-nak, a társaknak, akik partnerek voltak az edzésen, és az ő jó munkájuk is kellett ahhoz, hogy idáig juthassak."

Forrás: [origo]

Grobbelaar nyomdokain?

"Gulácsi Péter kivételes tehetségét az elmúlt években számos külföldi csapattal ismertettük meg, nem titok, hogy rendkívül komoly verseny zajlott érte, hiszen nemzetközi szakemberek szerint is az egyik legtehetségesebb magyar játékosról van szó" - nyilatkozták a kapusról a játékos ügyeit intéző Careers Management Group képviselői. "Több Premier League-csapat is ajánlatot tett Péterért, de más országokból is keresték, ám a hónapok óta előkészítés alatt álló ügyletben a Liverpoollal senki nem versenyezhetett. A Liverpoolnál Rafa Benitez és stábja nagyon komolyan, hosszú távon számol Péterrel, aki az elmúlt hetekben számos alkalommal edzett együtt a felnőttcsapattal, sőt nem egyszer csak ő és Pepe Reyna vettek részt ezeken az edzéseken, ami Péter 17 éves korát ismerve óriási elismerés. Teljesítményével, tehetségével meggyőzte a szakembereket, és már az elmúlt hetekben nagyon sokat lépett előre a melwoodi ranglétrán. Hatalmas előny számára, hogy magas szinten beszél angolul, így a beilleszkedéssel egy pillanatnyi problémája sem volt. Bár kora alapján még csak az akadémián kellene szerepelnie, a Liverpool ragaszkodik hozzá, hogy Péter nap mint nap Melwoodon gyakoroljon együtt a felnőttkerettel, és az első évben a tartalékcsapatban véd majd. A hét folyamán például egészen addig amíg el nem utaztak a BL-meccsre, Gulácsi Péter Steven Gerarrdékkal nézett szembe minden edzésen, mivel Rafa Benitez a nagycsapathoz vezényelte."