Vágólapra másolva!
Nehéz mérkőzéssel rajtoltak a Premier League nagyágyúi, a címvédő Manchester United hazai pályán remizett a Readinggel, míg a Chelsea és Arsenal ugyan nyerni tudott, de mindkét gárda megszenvedett, a Kékek az újonc Birminghamet gyűrték le 3-2-re, míg az Ágyúsok az utolsó tíz percben fordítottak a Fulham ellen. José Mourinho csapata 64. otthoni meccsén is veretlen maradt, és ez új élvonalbeli ligacsúcs. A sorozat még 2004 februárjában kezdődött. A régi rekordot a Liverpool tartotta, amely 1978 februárja és 1981 januárja között nem kapott ki hazai környezetben.

Időrendben haladva az Arsenal lépett először pályára, és Arsene Wenger csapata az 50. másodpercben hátrányba került, Clichy hátratett labdája után Lehmann szerencsétlenkedett egy sort, Healy pedig az ajándékba kapott labdát az üres kapuba gurította.

A korán bekapott gól után a hazaiak büntetőből egyenlíthettek volna, amennyiben Dowd bíró használja a sípot Baird Hleb elleni belépője után. Dacosan mentek előre az Ágyúsok, de Healy vezérletével a Fulham is vezetett pár veszélyes támadást, de az első félidő főszereplője mégis a melegítés alatt megsérült Niemit helyettesítő Warner volt, aki Rosicky, Hleb és Van Persie lövésénél is nagyot védett.

A Fulham kapusa a második félidőben is ihletett formában repkedett a gólvonal előtt, de Lehmann is jóvátett valamit nagy hibájából, amikor túljárt Davis eszén. Sorra dolgozta és hagyta ki a helyzeteket az Arsenal, aztán a 83. percben Touré buktatása után Van Persie váltotta gólra a megítélt büntetőt. A 90. percben jött a slusszpoén, Fabregas remek löbbölt passzal indította Hlebet, aki a levétel után egyet igazított a labdán, megcsinált egy lövőcselt, majd 11 méterről kilőtte a jobb sarkot.

Forrás: EPA

Az Arsenalnál már ismerik a mondást: minden jó, ha a vége jó

A Chelsea számára sem indult jól a Birmingham elleni mérkőzés, a 15. percben McSheffrey szabadrúgását Ridgewell csúsztatta meg, és a labda az egykori Chelsea-játékosa, Forssell fejéről került a hálóba. Gyorsan jött a Kékek válasza, egy jobboldali akció végén Wright-Phillips gurított vissza a Bayerntől megszerzett Pizarrónak, akinek lövésébe Doyle még beleért, de hárítani nem tudott.

Egy másik nyáron érkezett játékos, a francia Malouda is góllal debütált a bajnokságban, Kalou passza után tette el a labdát a kirobbanó Doyle mellett. Nem zuhant azonban össze az újonc, Kapo hámozta át magát Glen Johnsonon, aztán ballal irtózatos erővel lőtt a kapu bal oldalába. Az utolsó szó azonban a Mourinho-gárdáé volt, az 50. percben Wright-Phillips tette le a labdát Essiennek, akinek jobbos lökete szép ívben kanyarodott Doyle kezét érintve a jobb felsőbe, kialakítva a 3-2-es végeredményt.

A bajnok Manchester United a Readinget fogadta, a vendégeknél Máté Péter nem került be a keretbe. A Reading remekül megszervezte a védelmét, Giggs, Cristiano Ronaldo és Rooney állandó őrzőt kapott, nem is csoda, hogy nehezen jutott el a vendégkapuig a MU, Giggs ugyan eltalálta a kapufát, de Hahnemann kapusnak mindössze egyszer kellett közbeavatkoznia, amikor Rooney elől felszedte a labdát.

Forrás: EPA

Rooneyt végig gyötörték a Reading-védők, de a sérülését egy szerencsétlen mozdulat okozta

Rooneyt sérülés miatt a félidőben le kellett cserélnie Sir Alex Fergusonnak, később kiderült, hogy a válogatott támadónak úgynevezett hajszálvonalas törés keletkezett a bal lábfejében, amikor Michael Duberry ráesett a lábára. A második félidőre Nani futott ki Rooney helyére, de nem sok emlékezeteset produkált, a Vörös Ördögök ugyan erőlködtek, de helyzeteknél tovább nem jutottak, így a Reading meglepetésre ponttal távozott az Old Traffordról.

Premier League, 1. forduló:
Chelsea - Birmingham City 3-2 (2-2)
gól:
Pizarro (18.), Malouda (31.), Essien (50.), illetve Forssell (15.), Kapo (36.)

Arsenal - Fulham 2-1 (0-1)
gól:
Van Persie (83., 11-esből), Hleb (90.), illetve Healy (1.)

Manchester United - Reading 0-0
piros lap:
Kitson (73., Reading)