Vágólapra másolva!
Az egyetlen állva maradt magyar kupacsapat, a Budapest Honvéd augusztus 16-án nem a Bozsik-stadionban, hanem az újpesti Szusza-stadionban fogadja a német Hamburg együttesét az UEFA-kupa második selejtezőkörének első mérkőzésen.

Még csak augusztus elején tartunk, de megint szinte teljesen elfogytak a magyar futballcsapatok a nemzetközi kupákban.

A legkisebb presztízsű sorozatban, az Intertotó-kupában a Zalaegerszeg két vereséggel búcsúzott az orosz Rubin Kazany ellenében, az UEFA-kupában az MTK itthon hiába győzte le az örmény MIKA csapatát, a rivális is nyert saját pályáján, és idegenben rúgott góllal ment tovább, míg a bajnok, és az utóbbi években itthon egyeduralkodó Debrecen két mérkőzésen sem tudott szabályos gólt szerezni a svéd Elfsborg ellen, így a Valencia elleni meccs helyett a továbbiakban a honi pontvadászatra koncentrálhat.

Egyedüli magyarként a kupagyőztes Budapest Honvéd érdekelt még a nemzetközi porondon, de a kispestiek alaposan belehúztak, ugyanis a német Hamburg látogat Budapestre. Bár a nemzetközi szövetség az előzetes bejárás során a Bozsik-stadiont alkalmasnak találta a selejtezőkörös meccsek megrendezésére, de mivel a nemzetközi meccseken csak az ülőhelyekre lehet jegyet értékesíteni, így 6000 főben szabta meg a maximális befogadóképességet.

A Honvéd vezetősége azonban úgy számol, hogy 8-10 ezer szurkoló buzdíthatja a csapatot, és érkezik még körül-belül 1000-1500 német drukker is, ezért új helyszínt kellett keresni, és végül az újpesti Szusza-stadionra esett a választás. A helyszín kellemes emlékeket ébreszthet a kispesti érzelmű szurkolókban, hiszen a gárda tavasszal itt vívta meg a győztes kupadöntőt a Debrecen ellen, ugyanakkor sokan azzal érvelnek, hogy a Bozsik-stadion hangulatosabb lenne, mert ott garantált lenne a telt ház, míg a 13 ezres IV. kerületi arénában ugyanez nem valószínű.

A 19 órakor kezdődő találkozóra ma kezdődött el a jegyárusítás, a legdrágább helyről 10 ezer, a legolcsóbbról (a kapu mögül) 2 ezer forintért tekinthető meg az összecsapás. A leghűségesebb Honvéd-drukkerek (vagyis a bérletesek, illetve a kisinyovi meccsen és a Paks elleni Ligakupa-debütáláson megjelentek) kedvezményes áron juthatnak hozzá a belépőkhöz.