Vágólapra másolva!
A nyári szünet után lassan beindul az élet Európa futballpályáin, ennélfogva eljött az ideje, hogy gólszépségverseny rovatunk is feltámadjon. A múlt hét termését tekintve egyelőre még inkább a felkészülési mérkőzésekből csemegézhettünk, de bekerültek a kínálatba az angol és a török Szuperkupa-döntő találatai is. 

Az első találatnak magyar érdekeltsége van, hiszen Huszti Szabolcs szerezte. A válogatott mérkőzésektől eltiltott középpályás a Real Madrid ellen lépett pályára, s a 29. percben az ő pazar góljával szerzett vezetést a Hannover.

A magyar játékos Arnold Brugginktől kapott kitűnő átadást, s okosan emelte át a labdát a kivetődő Iker Casillas felett.

A meccset a német gárda nagy meglepetésre 3-0-ra nyerte.

156401outform.html400350


Vasárnap a bajnoki címvédő Manchester United a Community Shielden is diadalmaskodni tudott, miután a rendes játékidő 1-1-es eredménye után tizenegyesekkel 3-0-ra felülmúlta a Chelsea-t.

A Vörös Ördögök egyetlen akciógólját a walesi csapatkapitány, Ryan Giggs szerezte, aki Cristiano Ronaldo passzát 10 méterről vágta a léc alá.

156402outform.html400350


Fantasztikus gólt szerzett a Chelsea új igazolása, Florent Malouda is. A francia támadó az angol Szuperkupa-döntőjében a londoniak kezdőcsapatában kapott helyet, s az első félidő végén egy remek szólót követően - miután lerázta magáról az egykoron a világ legdrágább védőjeként számon tartott Rio Ferdinandot - balról bal külsővel tekert a Manchester United kapujában bal sarkába.

156403outform.html400350


Kölnben három gólt láthattak a nézők a török Szuperkupa döntőjében, a bajnok Fenerbahce 2-1-re győzte le a kupagyőztes Besiktas együttesét. A vesztes csapat gólját a 20. percben Bobo szerezte, aki a szemfülesen labdát szerző Mehmet Yozgat beadását félfordulattal vágta Serdar hálójába.

156404outform.html400350


Ázsiai túrája első összecsapásán 3-0-ra győzött a Barcelona a Peking Kuo'an (Beijing Guoan) ellen. A pekingi összecsapáson Giovani dos Santos és Iniesta mellett Ronaldinho bizonyult eredményesnek, a brazil világklasszis a 77. percben 30 méterről lőtt hatalmas szabadrúgásgólt.

156405outform.html400350