Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest és a Budapest Honvéd is kedvező helyzetből várja a csütörtöki visszavágót a labdarúgó UEFA-kupa-selejtező 1. fordulójában, miután előbbi egygólos előnnyel utazik az örmény MIKA otthonába, míg utóbbi idegenben ért el 1-1-es döntetlent a moldovai Nistru Otaci ellen.

A bajnoki ezüstérmes kék-fehérek 16 órától játszanak azzal a riválissal, amelyet három éve, szintén a selejtező első fordulójában a Honvéd búcsúztatott 2-1-es összesítéssel. Az orosz légtér használatára vonatkozó engedély kiadásának elhúzódása miatt csak kétórás késsel indulhatott el Budapestről a kék-fehér együttes különgépe Jerevánba. Emiatt az MTK labdarúgói helyi idő szerint este hét órakor szálltak le az örmény főváros repülőterén. (Az időeltérés Budapest és Jereván között három óra.) Az összesen ötórás repülés alatt a játékosok megismerkedtek Örményország történelmével, kultúrájával, jelenével, játszottak, szunyókáltak, s így érkeztek meg a magyar vendégeket 37 fokos hőséggel fogadó Jerevánba. Rövid szállodai pihenés után este kilenc körül könnyebb esti edzést tartottak a csütörtöki visszavágó helyszínén, ahová a rendezők reményei szerint 15-17 ezer hazai szurkoló látogat ki.

A két héttel ezelőtti budapesti mérkőzés résztvevői közül a középpályás Bori Gábor a Paks elleni bajnoki mérkőzésen elszenvedett sérülése miatt nem tarthatott társaival. A 2-1-re megnyert budapesti találkozó ellenére senki sem elbizakodott az MTK-sok közül, tudják, hogy csak kemény, fegyelmezett játékkal van esélyük a továbbjutásra a soraiban brazil vendégmunkásokat is felsorakoztató FC MIKA ellen.

Garami József szakmai igazgató délelőtt taktikai értekezletet tartott, majd kihirdette a kezdőcsapatot. Eszerint az MTK az alábbi összeállításban lép pályára: Végh - Horváth, Lambulic, Pintér, Pollák - Pál, Zsidai, Pátkai, Ladóczki - Kanta, Urbán.

A mérkőzést román játékvezetői négyes dirigálja, a vezetőbíró Augustus Constantin lesz, akit hazájában meghatározatlan időre eltiltottak a játékvezetéstől, mert a szövetség megítélése szerint sorsdöntő hibákat követett el a bajnokság nyitófordulójában...

A kupagyőztes kispestiek 20.30-tól lépnek pályára a Bozsik Stadionban, s a Chisinauban szerzett találatnak köszönhetően már a gól nélküli döntetlen is továbbjutást érne a számukra. A csapat szerda este ötvenperces átmozgató edzéssel zárta a mérkőzésre történő felkészülést. Supka Attila az alábbi tizenkilenc fős keretből fogja összeállítani a holnapi kezdőcsapatot: Tóth I., Tomic, Schindler, Mogyorósi, Smiljanic, Vincze Z., Tóth B., Dobos, Bárányos, Genito, Benjamin, Ivancsics, Hercegfalvi, Abraham, Koós G., Vincze G., Debreceni, Diego, Pomper.

Pomper Tibor pályára lépése még kérdéses Sopronban összeszedett bokasérülése miatt. Nem léphet pályára ugyanakkor Palásthy, Magasföldi és Tóth Mihály, mivel nem voltak nevezve még az első forduló előtt. Az első csapat keretébe nemrég felkerült Kocsis Ferenc sem a szerdai edzőmeccsen kulcscsontörést szenvedett.

Bár a Honvéd és az MTK is lépéselőnyből várja a visszavágót, mivel csak minimális előnyt szereztek az első mérkőzésen, mindkét esetben nyílt teljesen nyílt a továbbjutás. Olvasóink összességében valami hasonlóra számíthattak, amikor még a párharc kezdete előtt feltettük nekik a kérdést, mit várnak az örmény, illetve moldovai ellenféllel szemben. Hajszállal a pesszimisták voltak többségben, a 10605 szavazó 42,8 %-a semmi jóra nem számított, 39,8 % azonban a két magyar továbbjutás mellett tette le a voksát, míg csupán 17.4 %-ot tettek ki azok, akik az egyik hazai gára sikerében bíztak.

A második számú európai kupasorozatban további 34 párharcot rendeznek csütörtökön.