Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának elnöke félrevezetés és megtévesztés vétségével megindította az eljárást a Ferencváros ellen, amiért olyan nyilatkozatot adott be az NB II-es nevezés során, hogy nem áll perben az MLSZ-szel, holott május 2-án keresetet nyújtott be a szövetséggel szemben. Az MLSZ tájékoztatása szerint a klub képviselőit augusztus 7-én 15 órára idézték be a fegyelmi tárgyalásra.

Az FTC csütörtök esti reagálásában azzal védekezett, tudomása szerint "az NB II-es nevezéssel kapcsolatos nyilatkozat aláírásakor az MLSZ még nem kapta meg a keresetet, ezért a nyilatkozat helytálló volt, ugyanis a perindítás joghatálya a kereset másik féllel történt közlésével áll be".

Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke szabálytalannak tartja az egyesület nyilatkozatát: "A klub nyilatkozatában szó szerint a következő áll: az MLSZ-szel vagy szervezeti egységével szemben nincs folyamatban lévő polgári peres eljárása, és polgári peres eljárást nem indít. A választott sportbíróságnál indított eljárásokra ez nem vonatkozik" - mondta Helmeczy.

"Nem igaz, hogy a per nem volt folyamatban, mert a hatályos perrendtartás szerint akkortól van folyamatban, amikor a keresetlevelet iktatták. Különösebb jogi szakértelem nem kell ahhoz, hogy nem azzal lesz folyamatban a per, hogy az idézést és a keresetlevelet a bíróság kikézbesíti, hanem az által, hogy a Ferencváros a bíróságon benyújtja a keresetet, és azt iktatják. A nyilatkozat beadásakor az ügy iktatva volt, ügyszámot kapott, tehát a klub védekezése nem helytálló."

Közokirat-hamisítással vádolják az FTC-t http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20070726-kerites-nelkul-focizhatnak-kispesten.html?pIdx=1