Vágólapra másolva!
Balogh Béla, a magyar válogatottban eleddig hétszer szerepelt, 22 esztendős futballista meglepve olvasta az angol és a magyar sajtótermékekben megjelent információt, miszerint a Colchester United hazaküldte próbajátéka után. A középső és jobboldali védőként bevethető Balogh az [origo] érdeklődésére elmondta: nem igaz, hogy az angol másodosztályú klub nem tart rá igényt, sőt már meg is egyeztek egyéves kölcsönszerződéséről, így jövő nyárig Baloghért is szoríthatnak az angol foci magyarországi rajongói.

A hátvéd kontraktusa pár hete lejárt az MTK-nál, ám az NB I idei ezüstérmese pénz szeretett volna kapni a tehetséges, Várhidi Péter szövetségi kapitány együttesében alapembernek számító játékosért, így a magyar gárda meghosszabbította Balogh szerződését, majd azonnal kölcsön is adta őt.

"Egyéves kölcsönszerződést írtam alá a Colchester Unitedhez, és ha megfelelek, akkor jövő nyáron végleg megvásárolhatnak" - árulta el az [origo]-nak Balogh.

"Az MTK el akart adni, a Colchester pedig nem kívánt véglegesen leigazolni, ezért kölcsönszerződést ajánlottak számomra, amelyet örömmel elfogadtam. S hogy miért nem a Hull Cityhez írtam alá? Nos, a szintén a Championshipben szereplő együttes a próbajátékom ideje alatt leigazolt egy másik védőt, és ezt követően távoztam a csapattól, hogy aztán egyből a Colchester tesztelhessen."

Balogh Béla kameránk előtt bővebben is beszámolt az angol sztoriról:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=aDeofmY6KVsaIE9F


Az angliai tapasztalatairól a fiatal bekk elmondta: "Ennyi idő alatt is megbizonyosodhattam róla, hogy teljesen mások a körülmények Angliában, mint Magyarországon, az emberek pedig imádják a focit."

De vajon miért "csak" kölcsönbe igazolta le a Colchester Baloghot? "Egy magyar játékosnak nehéz azonnal szerződést kapnia Angliában, ám én nagyon örülök, hogy kaptam rá egy évet, amely során bebizonyíthatom, hogy érdemes engem végleg leigazolni."

Érdemes felidézni, mit nyilatkozott még csütörtökön Geriant Williams, a Colchester menedzsere Baloghról a gárda hivatalos (!) honlapján: "Balogh próbajátékon vett részt nálunk és nagyon jól játszott szombaton, ám úgy érezzük, egy bal oldali belső védőre lenne szükségünk. Béla a pálya jobb oldalán érzi magát jobban, így nem ajánlottunk fel számára végleges szerződést, ezért megköszönjük, hogy nálunk járt."

Talán a "végleges" szón volt a hangsúly, s ez döntött Balogh javára? Az angol és a honi sajtót mindenesetre igencsak megzavarta a hivatalos oldalon megjelent nyilatkozat, a kölcsönadás tényéről várhatóan már a következő órákban hírt adnak a nagyobb sportoldalak itthon és a szigetországban egyaránt.