Vágólapra másolva!
A címvédő Debrecen kétgólos győzelmet aratott hazai pályán a Győr ellen, míg az Újpest FC otthon ikszelt a Zalaegerszeggel a labdarúgó NB I második fordulójában.

Labdarúgó NB I, 2. forduló:
DVSC-TEVA - Győri ETO 2-0 (1-0)
Debrecen, 7000 néző
v.: Szabó Z.
Debrecen: Balogh - Bernáth, Komlósi, Mészáros, Leandro - Dombi (Sándor T., 55.), Demjén, Vukmir, Dzsudzsák (Czvitkovics, 59.) - Stojkov (Rudolf, 46.), Kouemaha.
Győr: Stevanovic - Nikolov (Csermelyi, 60.), Stark, Supic, Völgyi - Pákolicz (Tokody, 74.), Bank, Jäkl, Böőr - Bajzát, Brnovic (Józsi, 60.).
gól: Dzsudzsák (47.), Demjén (56.)
sárga lap: Demjén (57.)

A mérkőzés előtt megkapta az előző bajnokságból az aranyérmet a győri csapat három volt debreceni játékosa: Bogdanovic, Böőr és Brnovic.

6. perc: Dombi középre adása után Nikolov a kapu előterében mentett nagyszerűen a berobbanó támadók elől.

15. perc: Bajzát távoli próbálkozása ment a kapu mellé.

27. perc: Dzsudzsák szánta el magát lövésre a kaputól 25 méterre, de Stevanovic kiütötte a fiatal játékos bombáját.

45. perc: Böőr nagyszerű indítása után Bajzát törhetett egyedül kapura, de 16 méterről leadott lövését fogta Balogh.

47. perc: a félidő utolsó pillanataiban a védőkről kipattanó labdát Dzsudzsák szerezte meg, majd 20 méterről védhetetlenül bombázott a kapu jobb oldalába (1-0).

56. perc: szép támadás végén Dzsudzsák bal oldali beadását Kouemaha átlépte, a hosszú oldalon érkező Demjén pedig 12 méterről a bal sarokba lőtt (2-0).

70. perc: Csermelyi jutott lövéshez a kaputól 14 méterre, de védett a hazai kapus.

79. perc: formás akció végén Demjén került helyzetbe, de 14 méteres lövését Stevanovic bravúrral védte.

Forrás: MTI

Dombi ezzel a mozdulattal sem harcolt ki 11-est

A mezőnyfölényben játszó bajnok főleg beívelésekkel próbálta meg feltörni a vendégek masszív védelmét, ám a próbálkozások sikertelenek maradtak. A vízszünet után kissé megélénkült a játék, de a vezető gól csak a játékrész hosszabbításában született meg az egyre agilisabban futballozó Dzsudzsák révén.

A második találatot követően már tetszetős játékot mutatott be a keddi Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Debrecen. A Beranek-alakulat védekezésben is magabiztos volt, igaz, a győriek nem igazán késztették Bernáthékat nagyobb erőbedobásra. A két távoli gólt hozó sportszerű összecsapáson sima győzelmet könyvelhetett el a Loki.