Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége rendkívüli ülésén engedélyezte a Budapest Honvédnak, hogy lebontsa a Bozsik Stadionban a nézőket a pályától elválasztó kerítést, és hazai mérkőzéseit így rendezze meg.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke a tanácskozás utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa kért erre engedélyt. "Az elnökség nagy örömmel járult hozzá a kispestiek kéréséhez, bízunk benne, hogy három-négy éven belül minden stadionban le lehet szerelni a kerítéseket és a szurkolók kulturált körülmények között biztathatják kedvenceiket" - mondta Kisteleki. "Csak a vendégszektorban és a hazai ultrák előtt marad fenn a kerítés. Hemingway úr személyes garanciát vállalt arra, hogy a szurkolók megfelelően viselkednek a mérkőzéseken."

A szövetség elsőszámú irányítója elmondta, várhatóan a jövő hét végére lesz névadó szponzora az élvonalbeli bajnokságnak: a korábbi szponzor, a Borsodi Sör vagy a Soproni Ászok lehet a névadó.

Kisteleki hozzátette: eldőlt, hogy a bajnokság mellett idén induló új sorozat, amelyet eredetileg Élcsapatok Kupájának kereszteltek el, Ligakupa néven fut majd, s közvetítési jogait három plusz három évre a Sport TV szerezte meg.

A testület elfogadta Szekeres Tamás kinevezését Magyar Zoltán távozása után a technikai igazgatói posztra, illetve Berzi Sándor helyett Bienerth Gusztáv lesz a szövetség nemzetközi igazgatója. Bienerth az amerikai-magyar Kereskedelmi Kamara elnöke.