Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-bajnokság hétvégi nyitányát követően az [origo] Várhidi Péter szövetségi kapitányt arra kérte, véleményezze a 2007-2008-as szezon várható történéseit. A szakember sajnálja, hogy az MTK-t leszámítva a többi csapat az eredménykényszer hatására nem bízik a fiatalításban, míg a bajnokság meglepetéscsapata a vereséggel kezdő Paks lehet.

"Tavaly még az Újpestre és a Győrre is azt lehetett mondani, hogy a fiatalítás útjára lépett, de az eredménykényszer hatására ezekben az együttesekben ismét a rutinos labdarúgók kerültek előtérbe" - nyilatkozta Várhidi Péter.

A szövetségi kapitány azt mondta, az elveit nem adja fel, kitart a fiatalok mellett, de csak azokra számíthat, akik állandó játéklehetőséghez jutnak.

"A magyar futball jövőjét a fiatalok jelentik. Sajnos a külföldiekkel nem tudok mit kezdeni, az idősebb generáció pedig már bebizonyította, hogy egy bizonyos szint után nem tud tovább lépni. Az MTK tartja magát az elkezdett szisztémához, a többi csapat azonban egyik évben fiatalít, a másiban rutinos játékosokat igazol. Úgy tűnik, belekényszerítenek engem is egy más elképzelésbe, de azt meg kell jegyeznem: tökéletesen képben vagyok minden játékossal kapcsolatban."


Várhidi szerint a Debrecen bajnokcsapatának kerete erős, az Újpest és a Győr jól erősített, a ZTE már tavaly is megfelelően szerepelt. "A Paks lehet a meglepetéscsapat, hiszen jó futballistákat hoztak össze" - vélte Várhidi.