Vágólapra másolva!
Az MTK magabiztos hazai győzelemmel kezdte az idényt, miután 2-0-ra verte a fehérvárt a labdarúgó NB I 1. fordulójában.

Labdarúgó NB I, 1. forduló
MTK Budapest - Fehérvár FC 2-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző
v.: Bede.
MTK: Végh - Szekeres, Lambulic, Pintér Á., Pollák - Bori, Zsidai, Pátkai (Szabó Á., 82.), Pál (Hrepka, 60.) - Kanta, Urbán (Kulcsár T., 85.).
Fehérvár: Sebők Zs. - Vadász (Fehér Zs., 75.), Baranyai, Koller, Mohl - Bozic (Dvéri, 64.), Farkas B. (Kocsis, 62.), Nagy D., Vayer - Simek, Dajic.
gól: Bori (52.), Urbán (59.)
sárga lap: Kanta (38.), Zsidai (52.), illetve Koller (59.), Kocsis (71.), Baranyai (78.), Mohl (84.)

13. perc: Dajic futott versenyt Pintérrel a hazai térfél közepétől, majd a fehérvári támadó középre adását Pollák az utolsó pillanatban mentette Simek elől.

24. perc: hazai támadás végén Pátkai passza egy vendégvédőről Urbán elé került a tizenhatoson belül, de a kék-fehér csatár gurítását Sebők szépen védte.

38. perc: Bori ívelt nagyszerű labdát a védők mögé bemozduló Kanta elé, aki egy átvétel után a hálóba emelt, a játékvezető azonban les miatt - vélhetően tévesen - érvénytelenítette a találatot.

52. perc: Bori forgolódott a védők között a kaputól 18 méterre, majd fordulásból kilőtte a kapu bal oldalát (1-0).

55. perc: Kanta kapott nagyszerű labdát a tizenhatoson belül, de 8 méterről a kapu mellé lőtt.

58. perc: a vendégek jutottak szabadrúgáshoz a kaputól 28 méterre, és a letett labdát Simek elemi erővel vágta a felső lécre.

60. perc: Kanta indította zseniálisan Urbánt, aki miután egy csellel becsapta a kifutó Sebőköt, két védő között a hálóba lőtt (2-0).

80. perc: Kanta labdájával Hrepka törhetett kapura, de a csatár 16 méterről fölé lőtt.

88. perc: Hrepka indult meg a félpályáról kapura, majd Szabó Ádám elé passzolt, aki 16 méterről Sebőkbe lőtte a labdát.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=j5MKDKmDP5tDyquy


Nyilatkozatok a lefújás után

A hazai csapat az első percektől uralta a játékot, jóval többet birtokolta a labdát, a vendégek erejét néhány ellentámadástól eltekintve a védekezés emésztette fel. A kék-fehérek közül Urbán volt a legagilisabb, ígéretes helyzetei közül azonban a szünetig egyet sem tudott gólra váltani.

A fordulás után is Garami József együttese diktálta a tempót, az 52. percben pedig góllá érett a fölény. A vezetés birtokában felszabadultabban játszott az MTK, az 59. percben Urbán a sokadik helyzetét már értékesítette és ezzel megduplázta az előnyt. A hajrában ugyan a hazai kapu is többször veszélyben forgott, de a fehérváriakban nem volt elég átütőerő a szépítéshez.