Vágólapra másolva!
A Copa América végeztével az idei esztendő harmadik kontinensviadala, az Ázsia-kupa is nagyobb figyelmet kap, álomcsapatunkba erről a tornáról mind a négy elődöntős válogatott delegált egy-egy focistát. Ezen kívül még az elrajtoló európai kupákból, illetve a német ligakupából válogattunk.

Kapus:

Kavagucsi Josikacu (Japán): Az Ázsia-kupa címvédőjének már a negyeddöntőben alaposan meg kellett küzdenie a továbbjutásért, hiszen ellenfele a végső győzelemre szintén esélyesnek tartott Ausztrália volt. A párharc végül büntetőkkel dőlt el, és a tizenegyesrúgások során Kavagucsi kétszer is védeni tudott, továbbjuttatva együttesét.

Hátvédek:

Yoann Demont (francia, RC Lens): A gall gárda az Intertotó-kupában az ukrán Csernomorec Odessza vendége volt, és az immár Guy Roux által irányított együttes a meccs nagy részében védekezésre kényszerült. Ezt viszont remekül csinálta, főleg a csapat jobbhátvédje, Demont volt elemében, aki a második félidőben többször is jól tört előre.

Juli Fernández (andorrai, Santa Coloma): A miniállam együttese sporttörténelmi győzelmet aratott az UEFA-kupa selejtezőjében a Maccabi Tel-Aviv ellen, hiszen korábban soha nem fordult elő, hogy egy andorrai gárda meccset nyerjen a nemzetközi porondon. Most viszont a hátvéd Fernández találata megtörte ezt a rossz sorozatot.

Darius Pietrasiak (lengyel, GKSZ Belchatów): A belchatówi egyesület is az UEFA-kupa selejtezőjében szerepelt, és a grúz Ameri Tbiliszi ellen a szurkolók győzelmet vártak a csapattól. Ez be is jött, de a fanatikusok azt aligha sejtették, hogy a gárda mind a két gólját a középhátvéd Pietrasiak szerzi majd.

Freyr Bjarnason (izlandi, FH Hafnarfjördur): Az izlandi bajnoknak a BL selejtezőjében egy másik északi gárdával, a feröeri HB Tórshavnnal kell megmérkőznie, és az első meccs alapján az FH a továbbjutás esélyese. A hazaiak 4-1-re nyerték meg a találkozót, és a gólgyártást balhátvédjük, Freyr Bjarnason kezdte meg.

Középpályások:

Kim Jong Vu (Koreai Köztásaság): A koreai együttes is ott van a legjobb négy között az Ázsia-kupán, pedig az utolsó csoportkör előtt még az utolsó helyen állt kvartettjében. Indonézia ellen Kim Jong Vu góljával nyert a gárda, és így bejutott a negyeddöntőbe, ahol aztán büntetőkkel búcsúztatta Iránt - a mindent eldöntő tizenegyest pedig a középpályás értékesítette.

Ahmed al-Mousa (Szaúd-Arábia): A szaúdiak egyelőre meglehetősen magabiztosan szerepelnek az ázsiai kontinensviadalon, és simán jutottak be a legjobb négy közé. Az utolsó csoportmeccsen Bahreint győzték le 4-0-ra, majd pedig a negyeddöntőben Üzbegisztán ellen is nyerni tudtak, és Al-Mousa mind a két összecsapáson eredményes volt.

Herwig Drechsel (osztrák, SV Ried): A sógoroknál már javában zajlik a pontvadászat, és a riedi együttes a hét végi bajnokin idegenben győzte le az FC Superfund Pasching gárdáját, köszönhetően Drechsel duplájának. A középpályás jó hetet zárt, hiszen szerdán a Nyeftcsi Baki elleni UEFA-kupa-mérkőzésen is eredményes volt.

Franck Ribéry (francia, Bayern München): A bajorok első tétmérkőzésüket játszották az új szezonban, és a német ligakupa negyeddöntőjében meglehetősen simán verték a Werder Brement. Az új müncheni igazolások közül elsősorban Ribéry villogott, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a 4-1-es diadalból.

Csatárok:

Junisz Mahmud (Irak): Az idei Ázsia-kupa legnagyobb meglepetését az iraki gárda okozta azzal, hogy bejutott az elődöntőbe. A háborútól sújtott ország együttese Ausztrália előtt nyerte meg csoportját, a negyeddöntőben pedig a legjobb játékosának tartott Mahmud duplájával verte a házigazda Vietnamot.


Thorstein Helstad (norvég, SK Brann Bergen):
Az elmúlt hét legnagyobb arányú győzelmét a nemzetközi porondon a bergeni csapat aratta, amely az UEFA-kupában idegenben verte 8-0-ra a walesi Carmarthen Townt. Helstad ezen a találkozón még "csak" kétszer volt eredményes, de a hét végi bajnokin a Stabaek ellen már mesterhármast ért el.