Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Debrecen 2-1-re nyert a Diósgyőr otthonában, míg a fővárosi derbin a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd három góllal diadalmaskodott a REAC felett a labdarúgó NB I első fordulójában.

Labdarúgó NB I, első forduló:
Diósgyőri VTK - DVSC-TEVA 1-2 (1-2)
Miskolc, 6000 néző
v.: Iványi
Diósgyőr: Köteles - Hegedűs, Vámosi, Elek, Fodor M. - Lakatos, Vitelki, Katona, Sipeki (Douva, 58.) - Rebecsák (Lipusz, 70.), Simon A. (Huszák, 85.).
Debrecen: Balogh J. - Bernáth, Komlósi, Mészáros N., Leandro (Szűcs L., 74.) - Dombi, Vukmir, Sándor T. (Demjén, 85.), Dzsudzsák - Sztojkov (Sidibe, 46.), Kouemaha
gól: Katona (20.), illetve Kouemaha (8., 16.)
sárga lap: Douva (88.), illetve Bernáth (62.), Sidibe (66.)

Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés: a fiatalon, mindössze 33 éves korában autóbalesetben elhunyt egykori diósgyőri labdarúgóra, Bozó Péterre emlékeztek.

8. perc: Kouemaha a hazaiak térfelének közepén szerezte meg fejjel a labdát Vámosi elől, majd két védő között kapura tört, és 16 méterről kilőtte a jobb alsót (0-1).

16. perc: Vukmir szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, majd visszagurított Kouemaha elé, aki egy átvétel után a kapu bal oldalába lőtt (0-2).

21. perc: egy jobb oldali szögletet röviden szabadítottak fel a debreceni védők, így a tizenhatos jobb sarkának közeléből Sipeki ismét középre ívelhetett, és az üresen érkező Katona a hálóba bólintott (1-2).

24. perc: Leandro 22 méterről vette célba a hazai kaput, lövése azonban a felső lécen csattant.

33. perc: egy jobb oldalról keresztbe ívelt labdát Kouemaha fejelt le Dzsudzsáknak, akinek a 15 méterről leadott bombája alig ment fölé.

58. perc: Dombi kapott jó indítást, de miután beért a büntetőterületre, kisodródott, és így 10 méteres lövése Elekről szögletre pattant.

70. perc: Kouemaha került helyzetbe, de 17 méterről megeresztett lövését Köteles védeni tudta.

77. perc: Dombi passzolt Dzsudzsák elé, de a középpályás távoli lövése a kapu mellé szállt.

81. perc: Vitelki ívelt a tizenhatoson belülre Katona elé, akinek a 10 méteres lövését Balogh szenzációsan védte.

93. perc: Kouemaha egyedül mehetett kapura, majd a tizenhatoson belül Dzsudzsák elé passzolt, de a fiatal játékos Kötelesbe lőtte a labdát.

A bajnokcsapat nagyon határozottan kezdett és a jó formában lévő Kouemaha kétszer is mattolta a hazai védőket. A pályaválasztó nem roppant össze, sikerült szépítenie, és a folytatásban kifejezetten színvonalas játékkal múlatta az időt a két csapat.

A debreceniek főleg a bal oldalon vezették támadásaikat, Dombi azonban ezúttal csak kevés vizet zavart. A diósgyőriek Douvát is bevetették, de a jól záró debreceni védelemmel nem bírtak. A vendégek a második félidőben már csak az eredményre ügyeltek.