Vágólapra másolva!
A Ferencváros hivalatos honlapja szerint Tököli Attila elhagyja az NB II-es együttest, és az élvonalbeli Paks csapatában folytatja a pályafutását. A 31 esztendős támadó kétéves szerződést írt alá a 2006/2007-es szezonban a 11. helyen végzett gárdához.

Tököli Attila pályafutása során összesen három évet játszott eddig a Ferencvárosban, s 95 tétmérkőzésen 61 gólt szerzett. A válogatott csatár a zöld-fehér csapat weboldalán a következőképpen indokolta távozását.

"Miután az elmúlt hetekben csak a sajtóban olvastam arról, hogy a Ferencváros vezetői szeretnének megtartani, valamint hiába vártam a felém fennálló tartozások rendezésére vonatkozó javaslatokat, és a jövőbeni szerződésemmel kapcsolatosan a konkrét ajánlatokat, ezért úgy döntöttem, máshol folytatom. Több első osztályú klub is kitartóan keresett az utóbbi időben, ezek közül végül a paksiak ajánlatát fogadtam el.

"Nehéz döntést kellett meghoznom, amit egyedül talán a Ferencváros vezetői könnyítettek meg. Felejthetetlen és maradandó éveket töltöttem az Üllői úton, nem tudom, lesz-e még számomra visszaút a Ferencvárosba, nem rajtam fog múlni. Nagyon sokat kaptam ettől a klubtól, nagyon sokat is tanultam az Üllői úton, ha értek is negatív élmények, azok mind eltörpülnek azon pozitív élmények mellett, amelyet ez a kétségkívül egyedülálló klub jelentett."

"A magam részéről csak sajnálhatom, hogy két alkalommal is játszottam a Ferencvárosban, ám sajnos egyszer sem olyan időszakban, amikor minden zavartalan lett volna, és ennek a hatalmas hagyományokkal rendelkező klubnak a szellemisége ugyanaz lett volna, mint a korábbi években, s biztos vagyok abban, hogy ezt nem egyedül én sajnálom."

"Amikor a Ferencvárosba kerültem, akkor választottam az 55-ös mezt, amit egészen addig viseltem idehaza és külföldön, amíg bíztam abban, hogy visszatérek, illetve itt maradok a Ferencvárosban. Mostani döntésem után ettől a mezszámtól is elbúcsúzom."

"Akik belülről ismerik a klub jelenlegi helyzetét, azok világosan tudják mostani döntésem okát. A szurkolók kívülről nem látnak bele a pontos helyzetbe, hiszen nehezen érthető számukra mostani búcsúm, amelyet nehéz lenne úgy megmagyarázni és mindenki számára világossá tenni, hogy közben esetleg ne kerüljenek negatív dolgok is a felszínre, ezt viszont nem szeretném."

"Kaptam annyit a Ferencvárostól és tisztelem annyira a klubot, hogy tőlem negatívumot senki nem fog hallani nyilvánosan az FTC-vel kapcsolatosan, és bízom benne, hogy idővel egyre többen gondolkodnak majd úgy, hogy a nyilvánosság előtt nem tüntetik fel negatívan ezt a nagy múltú klubot."

"A szurkolóknak és mindenkinek, aki szeretett, köszönöm azt, amit az elmúlt években tőlük kaptam. Nagyon remélem, hogy nagyon sok örömük lesz a Ferencvárosban a továbbiakban is, és abban is bízom, hogy bármikor térek is vissza akár vendégként, akár ellenfélként, mindig barátsággal fogadnak majd."